Тези вредни навици убиват батерията на вашия смартфон

0
171

Смартфоните са нашите малки приятели, които озаряват реалността хиляди пъти

Избягвайте вредните навици, които убиват батерията на смартфона Сн: ФБ

Вие обаче, без да знаете сами, с прекомерното си внимание към приспособлението можете да му нанесете фатални щети. Всичко това се отнася до батерията – най-слабото място на всеки смартфон.

Тя зависи и от вас, и от хигиената на вашето устройство.

Днес мощността на батерията е по-важна от всякога и нашите съвети ще ви помогнат да не допускате излишни грешки.

Ако дланите ви започнат да се потят всеки път, когато индикаторът на батерията падне под 90 процента, тогава се отпуснете малко. Поддържането на пълно зареждане изобщо не е ефективен метод за удължаване на живота на батерията.



Работната зона за максимална ефективност е 30 до 80 процента. Ето защо е по-добре да замените зареждането за една нощ с няколко кратки дневни зареждания.

Рисково е използването на смартфона при прекалено високи или прекалено ниски температури. Изгаряща жега или силен студ. Такива крайности убиват батерията много бързо.

Цифровата строгост е културата на потребление на съдържанието, която елиминира ненужните неща. Може да помогне както на притурката на смартфона, така и на хард диска му от прегряване.

Литиево-йонните батерии стават нестабилни, когато постоянно работят до степен на разреждане. Калибрирането на заряда се влошава с износването. Резервното зарядно устройство в джоба ви ще помогне да се избегне това.

Препоръчително е да затворите всички приложения и да не използвате телефона си по време на зареждане. Паралелното използване на вашия смартфон по време на зареждане води до опасно прегряване, което от своя страна скъсява живота на батерията.

Да приемем, че имате два смартфона, единият от които е в състояние на постоянен хибернация. Смартфонът може да прекара доста дълго време в режим на готовност, но това може да доведе до „проблем с дълбоко разреждане“.

Марковите шнурове се различават от не марковите, преди всичко по това, че изключват захранването, когато зарядът е 100 процента.

В допълнение, доброто зарядно устройство изглажда пренапреженията на микро напрежението, които също са фатални фактори за батерията на всеки смартфон, писа английската преса.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.