Стойчо Керев обяснява паранормалните явления около нас

0
496

Има явления, които все още ни е трудно да си обясним сами

Стойчо Керев

Точно затова Стойчо Керев реализира този епизод.

Българският топ журналист Стойчо Керев и неговият гост ни отвеждат в света на необяснимото.

В студиото на „Новото познание“ гостува проф. Лъчезар Филипов.

Проф. Филипов разяснява паранормалните явления. Те се случват около нас въпреки човешката воля или желания, с цел информираност.



Проф. Филипов

Дори и изтъкнатият проф. Филипов приема с неговата логика на физик, че около нас се случват събития и явления, които ние все още не можем да обясним.

Такива явления са житните кръгове и извънземните, децата индиго и други.

Ние не можем да ги обясним. А и никой Свише не ни ги обяснява точно, кратко и ясно. Затова тези явления дават възможност на много измамници, лъжепророци и мошеници, гадатели и други да спекулират с човешките емоции и доверие за свои лични облаги.

Точно по този начин завърши видеото от „Въпрос на гледна точка“ –  проф. Филипов наблегна на факта, че образованието трябва да създаде онзи необходим интелектуален филтър, за да имат хората стабилна основа,  да разсъждават и да филтрират правилната информацията от измамната.

Т.е. не трябва с лека ръка да бъдат отхвърляни феномените като Учителят Петър Дънов, баба Ванга, Слава Севрюкова, Вера Кочовска, дядо Влайчо  и такива, които в момента се развиват като феномени. Но не трябва с лека ръка да се вярва на всеки, който определя себе си като феноменален само защото има малко по-силна интуиция от околните.

Това всъщност беше  една от задачите на цялата поредица „Въпрос на гледна точка“. Да представя различни учени и феномени. Да може обикновеният зрител да си изгради база данни от знания. Да научи какво представляват феномените и до колко могат да бъдат феноменални, за да не се превръщаме в лапни шарани.

Но в същото време да не забравяме какво казват от Ватикана. Ако ние отричаме съществуването на извънземните, например, значи ограничаваме възможностите на Всевишния. Защото никой от нас не е в състояние да знае какво точно Господ е създал и продължава да създава.

Повече няма да коментираме, за да не влияем ние върху знанието и мнението на зрителите.

След като чуете обясненията на проф. Филипов, сами ще си направите необходимите заключения. Видеото долу е изключително интересно и дори полезно. От въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на проф. Филипов ще научите за първи път невероятни неща.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.