Така се прави най-лесната и уникално вкусна домашна торта Парфе

0
605

Тази домашна торта Парфе става наистина вълшебна

домашна торта Парфе
Страхотна става тази лесна и много вкусна домашна торта Парфе

Предлагаме ви рецептата за най-вкусната и най-лесна за приготвяне домашна торта Парфе. Пръстите ще си оближете с нея и със сигурност ще се влюбите от първата хапка. Уникална вкусотия.

Трябват ни един литър прясно мляко, чаша захар, шест яйца, четири пакетчета желатин, четири лъжици брашно, едно пакетче масло от 125 грама, чаша смлени на едро орехи, две лъжици какао, три ванилии.

Сваряваме най-напред прясното мляко, а яйцата ги разделяме всяко по отделно на белтъци и жълтъци.

След това ги разбиваме както са така, поотделно. От вече свареното мляко се отделя една чаша, с която заливаме желатина, но като поизстине млякото.



Брашното го размиваме с малко водичка, за да се получи гъста каша, а към свареното мляко се добавя захарта, заедно с разбитите жълтъци и кашестото вече брашно.

Щом започне да се сгъстява сместта, я махаме от котлона и прибавяме към нея маслото, белтъците, които сме разбили и набъбналия вече желатин. Разбъркваме добре, за да де превърне всичко в еднородна смес и тази смес след това я разделяме в три купички.

В първата купичка прибавяме какаото, във втората слагаме ванилията, а в третата поставяме смлените орехи.

Взимаме една формичка за кекс и първо я намокряме с малко водичка, а после изсипваме в нея последователно сместта от първата, втората и третата купичка.

Формата за кекса я поставяме в хладилник, за да стегне добре – трябват й поне няколко часа, а най-добре да престои цялата нощ.

На другия ден обръщаме формата в една тавичка и вече е напълно готова за ядене. Получава се една истинска разкошотия, торта и половина.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.