Росен Петров разкрива миналото и бъдещето на България и на българите

0
218

В култовата поредица на Bulgaria ON AIR „Операция История“ гостува Боян Чуков

Росен Петров и Боян Чуков разкриват непознати факти от българската история

Боян Чуков е геополитически анализатор и автор на „Матрицата отвътре“.

Оказва се, че ние българите въобще не познаваме своята история. Има много факти, които са били укривани през годините, а други пренебрегвани.

Например, въпросът с Освобождението на България от турско робство и Руско-турската война.

За да бъдат разбрани някои факти е важно да се познава обстановката от геополитическа гледна точка. Да се разбере каква е била стратегията на Руската империя, на Австро-Унгария и Германия. Донякъде на Великобритания на Балканите.



Османската империя започва да отслабва. Но за да запази своите позиции на Адриатическото крайбрежие, прави албанците мюсюлмани. Това се случва през 18-ти век.

Драматични за България са Първата и Втората балканска война.

По време на Първата балканска война (1912) в съюз с нашите съседи успяваме да победим Турция.

Но Сърбия иска Босна и Херцеговина, както и излаз на Адриатика. Македония да се разделя между България и Гърция.

Но след войната Сърбия не получава излаз на Адриатика. Тогава сърбите казват, че след като не могат да получат излаз на Адриатика, искат за тях цялата Македония.

Тогава е подписано тайно споразумение между Гърция и Сърбия за сметка на България. Да ни изхвърлят от Македония, а те да си я поделят.

Към онзи момент България разполага с най-голямата армия. Но останалите държави се обединяват срещу нашата страна и избухва войната от 1913 г., по-известна като Междусъюзническата война.

Руската империя започва да обвинява княз Батенберг и княз Фердинанд, че са чужденци и изпълняват чужди интереси. Но Батенберг е роднина на съпругата на руския император. Фердинанд също не идва в България без одобрението на Русия.

Друг интересен факт е, че на територията на Руската империя има две мощни български държави – Волжка България и Стара велика България.

Самарското знаме, например, е изработено в град Самара, където са останали много българи от тези бивши български държави.

В момента Китай е въвел нов вид контрол над населението, свързан със социалния рейтинг, който навлиза и в останалите страни.

Не пропускайте видеото долу, за да научите наистина интересни и изключително полезни факти от въпросите на Росен Петров и от отговорите на Боян Чуков.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.