Новата номинация на Мария Бакалова е исторически успех за България

0
187

Актрисата Мария Бакалова е първата българка, която е била номинирана за престижната награда Оскар

Мария Бакалова се състезава за Оскар Сн: ФБ

Категорията е за поддържаща женска роля.

Номинацията е направена от Американската Академия за кинематографично изкуство и за наука. В „Борат 2“ Мария Бакалова изпълнява ролята на дъщерята на Борат Тутар.

Младата бургазлийка от пети клас свири на флейта. След това се прехвърля в актьорската паралелка.

Учителка на Мария Бакалова каза пред камерата на БТВ, че Оскар-ът е най-високият връх в кариерата на актьорите. И 24-годишната Мария от България има реален шанс да го спечели на 25 април 2021 г., въпреки огромната конкуренция.



За златната статуетка тази година в категорията за поддържаща роля Мария Бакалова  ще се съревновава с големи актриси като Глен Клоуз за „Елегия Хилбили“, с Оливия Коулман за „Бащата“. С Аманда Сайфред за „Манк“ и с Юн Ю-джун  за „Миньори“.

По принцип наградите Оскар се раздават по-рано през годината, но заради пандемията предстои да бъдат отложени с около два месеца.

През 2021 г. ще бъдат раздадени наградите Оскар за 93 път.

Актьорът Саша Барън Коен изпълнява ролята на казахстанеца Борат и получи наградата „Златен глобус“ за най-добрата главна мъжка роля в „Борат 2“.

Персонажът Борат Сагдиев е роден  на 30 юли през 1972 г. Борат е измислен казахски журналист, който е създаден като сатиричен персонаж и е изигран  британския комик  Саша Барън Коен.

Саша Барън Коен, който е и продуцент на филма, казва, че до голяма степен успехът на втората част се дължи на Мария Бакалова. Той определя нашата сънародничка като истинско откритие.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.