Иван Звездев приготвя апетитни чушки по изпитана рецепта на баба Ванга

0
318

В българската кулинария има много рецепти с чушки

Тези апетитни чушки Иван Звездев приготвя по рецепта на баба Ванга

Тази, обаче, е по-специална.

Иван Звездев открил интересна книга с 88 броя рецепти от баба Ванга.

Една от гозбите, които особено много го впечатлила е проста, здравословна и невероятно вкусна. Това са чушки с яйца и сирене на фурна.

Първо трябва да си подготвите чушките. Най-вкусно това ястие става с печени червени чушки. Можете да използвате от буркан, прясно изпечени или от фризера.



Готовите обелени чушки нареждате в тавичка за печене. Тяхното количество трябва да бъде такова, че да можете да ги разделите на две равни части. Защото ястието се приготвя на два пласта.

Натрошете сирене върху първия ред чушки. Наредете останалите чушки върху тях. На видеото долу ще видите как точно го направи топ кулинарът.

В купа чукнете яйцата. Разбъркайте ги с бъркалка или с вилица. Прибавете прясно мляко и разбъркайте. Излейте върху продуктите в тавичката. Сложете да се пекат.

Върху готовото изпечено ястие прибавете малки кубчета краве масло. Когато се разтопи, маслото придава приятен и апетитен аромат и вкус на готовото ястие с чушки по рецепта на баба Ванга.

Не пропускайте видеото долу от култовата кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara“. Защото по традиция Иван Звездев дава още много полезни съвети, които всяка домакиня трябва да знае.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.