Така се прави най-лесната и вкусна пилешка яхния

0
369

Тази пилешка яхния става вкусотия за чудо и приказ

пилешка яхния
Уникално лесна и вкусна е тази пилешка яхния, горещо ви я препоръчваме

Предлагаме ви рецептата за най-лесната и вкусна пилешка яхния, която става за чудо и приказ. Сигурни сме, че ще си оближете пръстите. И винаги се получава отлично.

Трябват ни два броя пилешки гърди, два моркова, четири картофа, четвърт чаша олио, две глави лук, 350 грама домати от консерва, две чаши пилешки бульон, две скилидки чесън, една лъжичка мащерка, два дафинови листа, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим пилешките гърди и след това да ги накъсаме на малки парченца, като си махнем кожата ако има такава.

Взимаме си после една тенджерка и в нея си загряваме олиото. Сотираме лука в мазнината за около две минутки.



След това в тенджерата при лука си добавяме пилешкия бульон, заедно с доматите, чесъна, дафиновия лист, мащерката, черния пипер и сол на вкус.

Оставяме да кипне и чак после си слагаме и нарязаните на парченца картофи, заедно с морковите и пилешкото месо.

Оставяме да ври на котлона, докато зеленчуците станат готови и омекнат – обикновено им трябват не повече от 30-ина минутки.

Ако искате и обичате вашата яхния да е с по-плътен вкус и да не е рядка, сгъстете си я като прибавите малко царевично нишесте към нея.

Ако искате и обичате може да сложите вътре и червена чушка, грах или друг зеленчук и подправка по ваш избор. Става наистина много апетитно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.