Ген. Мутафчийски за първи път стана дядо: Честито!

0
162

Честито на цялото семейство на ген. Мутафчийски!

Ген. Мутафчийски стана за първи път дядо на момченце: Честито! Сн: ФБ

Пръв съобщи прекрасната новина премиерът Бойко Борисов.

Във ФБ Бойко Борисов написа: „На проф. Мутафчийски да му е честит внукът – Виктор. Виктор и Венци са близки. Така че да му е жив и здрав, и той на нас!“

Преди Борисов, здравният министър проф. Ангелов направи намек за щастлив семеен повод по време на брифинга в четвъртък. Но не конкретизира какво точно има предвид.

Ген. Мутафчийски е баща на двама сина близнаци – Александър и Марк.



Венцислав Мутафчийски е хирург, военен лекар и настоящ директор на ВМА (Военномедицинска академия).  Генерал-майор Венцислав Мутафчийски е участвал в мисии в Близкия Изток – в Кербала.

Набира популярност в началото на Ковид-кризата през март 2020 г. Той е председател на Националния оперативен щаб. Миналата година излязоха и много шеговити колажи с генерала и забраните, които налагаше на българите, за да не се разпространява пандемията.

Ген. Мутафчийски беше запознат с тях и дори ги коментираше с чувство за хумор.

Съпругата на ген. Венцислав Мутафчийски д-р Елена Мутафчийска е психиатър.

Д-р Елена Мутафчийска стана известна в публичното пространство миналата година. Не заради нейния изявен съпруг, а поради благородно дело, което лично извършила.

Журналистката Даниела Горчева имала позната, болна от Ковид. Жената била хоспитализирана, а нейната дъщеря била без работа. Поради липсата на средства дъщерята трябвало да си търси работа.

Д-р Елена Мутафчийска успяла да издейства за двете жени – майка и дъщеря да бъде осигурена храна. Лично докторката дала средства за текущи нужди. По този начин съдействала дъщерята да може спокойно да се погрижи за нейната болна майка и да не се тревожи за битовизмите, писа marica.bg.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.