Лекарите предупреждават: 29 март е опасен за здравето ден

0
239

На 29 март хората с различни хронични заболявания трябва да бъдат особено внимателни, предупреждават лекарите, защото денят е опасен за здравето

Тази нощ в 03:00 ч. преминаваме към лятното часово време, предупреждават днес ТВ медии.

Това означава, че трябва да преместим стрелката на часовника с 1 час напред.  Поради тази причина ние ще спим тази нощ с 1 час по-малко.

Наблюденията сочат, че промяната от зимно към лятно часово време и обратно, причинява огромен стрес при много хора.

Опасност има за страдащите от хронични заболявания, особено хората със сърдечно – съдови болести, болести на психиката и имащите нервни разстройства.



lekarite
Лекарите предупреждават, че 29 март е опасен за здравето ден

В дните, през които се преминава към другото часово време се повишават случаите на инфаркти и инсулти, предупреждават лекарите.

Стресът се отразява зле върху хората и в понеделника след промяната.

Психолози от години правят опити да разгадаят защо преместването на часовника с 1 час напред или назад донася такъв неописуем стрес на хората.

Към момента те свързват този стрес с биологичния часовник на хората, който в продължение на няколко месеца е бил настроен по един начин, а след това трябва да се пренастройва.

Казано по друг начин – ако до днес вие сте привикнали да се будите в 6 часа сутрин, за да отидете на работа, на училище или в университета, сега ще трябва да станете в 5 часа по старому или в 6 по новому.

Ако вашият организъм не може бързо да се пренастрои, вие ще се чувствате зле поне няколко дена през новата работна седмица, докато свикнете.

И когато свикнете, ще дойде есента и отново ще трябва да промените вашите навици.

Въпреки това, имайте предвид предупрежденията на лекарите относно здравето и мислете позитивно, че макар и със стрес, времето ни носи пролет, зеленина, свежест, повече светлина, по-дълги дни и топли дни.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.