Сняг и дъжд следващата седмица. Кога ще дойде пролетта?

0
287

Всички с нетърпение очакваме да спрат валежите от сняг и дъжд и пролетта да разцъфти с цялата си прелест и топлина

Всички с нетърпение очакваме да спрат валежите от сняг и дъжд и пролетта да разцъфти с цялата си прелест и топлина, но явно времето ни е подготвило друг сценарий. Синоптикът от ТВ-МЕТ, Симеон Матев разкри за в. „Труд“, че през новата седмица ще валят силни дъждове, а на Цветница ще осъмнем със сняг, пише БЛИЦ.

proletta
Сняг и дъжд следващата седмица. Кога ще дойде пролетта?

Оказва се, че и тази година няма да се радваме на продължителни топли и слънчеви дни. Лятото се очаква да настъпи едва след 15 юли. Ще се запази тенденцията за рязка смяна на горещо време с дни с много ниски температури и обилни валежи.

Последните два дни от месец март, синоптикът обеща да са мрачни и влажни. За малко слънцето ще може да пробие в понеделник преди обед, но в следобедните часове отново облаците ще се сгъстят и на места е възможно да превали слаб дъжд. Единственият топъл и слънчев ден за тази седмица метеоролозите предричат да е в Деня на лъжата – 01 април.

През новата седмица очакваните минимални стойности на термометрите ще са в интервала от 4 до 9 градуса, а максималните температури ще са между 15 и 20 градуса. Очакваните валежи ще са над нормите за края на месец март.



Четвъртият месец от годината започва с твърде променливо и хладно време. Ще има чести и значителни валежи от дъжд. В периода 05-07 април се очаква да превали и сняг не само по планинските, но и на по-ниските места в страната.

Очаквано и по най-големия християнски празник – Възкресение Христово, няма да се радваме на слънце, дори напротив. Времето все повече ще напомня на идването на зимата, отколкото на пролетта. Едва след 20 април се очаква да се порадваме на по-стабилно топло време и ще посрещнем пролетта.

Месец май отново ще ни изненада с много валежи, с минимални температури в интервала 9 – 14 градуса, и максимални до и над 25 градуса. Валежите отново ще са в стойности над нормата за месеца.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.