Тази снимка на дете, което е вързано в болница в София, взриви интернет пространството! (ФОТО)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Връзват ли се наистина децата в някоя столична болница и защо това е необходимо, запитаха журналисти от Нова ТВ

Една снимка на вързано дете в болница в София за броени минути взриви интернет пространството. Връзват ли се наистина децата в столичните болници и защо това е необходимо, запитаха журналисти от Нова ТВ, цитирани от БЛИЦ.

На фотографията се разпознава детенцето, което е с вързани ръчички за креватчето. Семейството му е от София, а малкият пациент е бил настанен за лечение в Трета градска болница, където вероятно е направена снимката. Разстроената майка за момента предпочита да запази анонимност, но според нея това не е прецедент за здравното заведение.

Жената споделя, че всички бебета са били завързани за креватчетата им, за ръчичките и крачетата им. Според майката, вероятно това не е само за времето, когато трябва в системата им да се сипе медикамент. Така децата стояли по цял ден.

dete-bolno

Вързаха болно дете в софийска  болница

bolno-dete

Това е болното вързано  дете в Трета градска болница

Репортерите на Нова ТВ поясняват, че според гледната точка на лекарите, това не било завързване на малките пациенти, а по-скоро тяхното фиксиране, за да се гарантира тяхната безопасност.


По думите на д-р Василка Илиева, която завежда отделение „Педиатрия“ в Националната кардиологична болница, това връзване в никакъв случай не уврежда ръцете или крачетата на малките деца, а е само леко пристягане.

Според законите, действащи у нас, е позволено пациент да бъде обездвижен в рамките на шест часа, но това задължително трябва да бъде отбелязано в медицинското досие на пациента.

По думите на лекарите, колкото и стряскащо да изглежда подобна снимка на вързано дете, се използват специални материали, които са напълно безопасни за пациентите. Медицинските специалисти смятат, че това е единственият начин, по който пациент може да бъде обездвижен и не е необходимо да се изостря социално напрежение като се пускат подобни фотографии в интернет пространството.

сподели бутон

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

3 коментара to “Тази снимка на дете, което е вързано в болница в София, взриви интернет пространството! (ФОТО)”

 1. Mariya vlahova

  мар. 30. 2015

  Razbira se che se bra cat za tiah a bezopastnost. Az jiveia v USAi v mn shtastie sam poseshtavaha bolnica . Savaem otgovornost znaia viarvam che balgarskata medicinal e Na nivo ba ametikanskata samo ne zn Dali spars turtle I’m sa ednakvi . Taka che radvay te se che imame takava medicinal , radvay te se che ne jiveete v afrika ili Makedonia

  Reply to this comment
 2. Мария Влахова

  мар. 30. 2015

  Разбира се , че се връзват.За тяхната безопастност.Аз живея в САЩ и съм посещавала болници в мн щатове.И съвсем отговорно заявявам , че българската медицина е на ниви на американската, само не знам дали апаратурите са им еднакви.Така че вместо да негудувате радвайте се че имате такава медицина а не живеете в някоя друга балканска земя

  Reply to this comment
 3. Татяна

  авг. 17. 2017

  Детето на снимката съм аз на 14г. Сам а на снимката сам на 1г. И половина моляви обарнете внимание за да не се случи и на вашите деца обарнете внимание ние ще стигнем до стразбурк обарнете внимание

  Reply to this comment

Добавете коментар