Катастрофа днес: Автобус с деца се обърна

0
352

Днес автобус с деца направи  катастрофа, ТИР се обърна и други произшествия се случиха на пътя. Важно е да бъдем отговорни и дисциплинирани водачи на МПС-та

Драмите на пътя започнаха тази сутрин в 07:00 часа, когато автобус с 50 деца направи катастрофа. Драмата се разиграла на пътя от Русе за Варна.

Децата са от Беларус. Те са били на почивка в Китен и се прибирали към Беларус.

катастрофа
Тежка катастрофа с автобус, но без жертви днес

Автобусната катастрофа стана на пътя до с. Бъзън. Според първоначалните данни, шофьорът получил здравословно неразположение, изтървал управлението и автобусът се обърнал в крайпътната канавка, съобщиха по Нова ТВ.

До шофьора е имало втори шофьор, който по това време спял и не знае какво точно се е случило, защото се разбудил по време на неочакваната катастрофа.



Своевременно е реагирано според правилата. На място са пристигнали линейки, коли на МВР и от Гражданска защита.

Заедно с тях на мястото на сутрешната катастрофа пристигнал друг автобус, който ще извози децата.

Няма жертви и ранени. Летовниците са изплашени малко, но това е всичко.

Малко по-късно ТИР от Румъния се обърна и се заби в бетонова ограда в района на Пловдив, писаха на сайта на plovdiv24.bg.

Няма жертви. Вероятно шофьорът е задрямал на волана.

От КАТ отправиха предупреждения към абсолютно всички водачи на МПС-та да бъдат изключително внимателни, докато шофират, понеже дъждовете усложняват пътната обстановка и се предпоставка за не една катастрофа.

Това се отнася и за пътуващите с мотори, защото вчера загина младеж на 15 години при тежка катастрофа с мотор. Ежегодно броят на загиналите мотористи се увеличава.

Най-многобройни трагедии се случват по автомагистралите, където много мотористи дават воля на своя адреналин и накрая завършват 2 метра под земята.

През лятната ваканция много деца играят по улиците и представляват потенциална заплаха за шофьорите, които пътуват с висока скорост. Това важи и за селата.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.