Слави Трифонов връща мандата на президента и изтъква тези мотиви

0
333

ГЕРБ не можа да събере мнозинство за премиер и МС

Слави Трифонов Сн: ФБ

След проведени преговори с останалите политически партии, те отказаха да подкрепят партията на Бойко Борисов.

Предложеният за премиер Даниел Митов върна мандата на президента Радев.

Следващата политическа партия, която го получава е „Има такъв народ“. По-рано днес лидерът на партията Слави Трифонов направи изявление в социалните мрежи.

Той написа, че партията е избрала за премиер Антоанета Стефанова.



Слави Трифонов уточнява: „Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика.“

„За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем пред целия свят. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах.  Антоанета Стефанова и Веселин Топалов. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. А ние си имаме двама.“

Слави Трифонов уточнява, че днес Антоанета Стефанова ще получи мандата от президента Радев. И след това ще го върне.

Мотивите, които изтъква лидерът на „Има такъв народ“ са свързани с липсата на достатъчен брой партньори и депутати, за да бъде съставено стабилно правителство. Слави Трифонов изтъква, че тези, които са готови да го подкрепят са „вредни, алчни и доказано компрометирани политически субекти.“ Тяхната подкрепа няма да бъде добра, а те ще изпаднат в зависимост.

Първата реакция дойде от премиера в оставка Бойко Борисов. Какво казва ще научите от видеото на Нова ТВ долу.

След това и Мая Манолова реагира.

„Дали ние бихме взели 3-ти мандат? Президентът първо трябва да реши на кого да го даде. Не е логично да го връчи на най-малката парламентарна група. Ние можем да носим отговорност, но не смятам, че е нормално зад гърба на най-малкия да се скрият големите”, коментира Мая Манолова. Тя добави още, че „Изправи се – Мутри вън!” ще подкрепят само правителство на „Има такъв народ“ или на „Демократична България“.

Корнелия Нинова е бясна на „Има такъв народ“. Тя коментира, че със своето поведение Слави Трифонов провалил шанса да бъде разграден моделът Борисов.

И така, никой не знае какво ще се случи у нас през следващите дни и седмици.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.