Ето я цаката на уникалната локумена баклава

0
397

Тази локумена баклава става нещо разкошно

локумена баклава
Чудна локумена баклава

Предлагаме ви рецептата за лесна и уникално вкусна локумена баклава. Няма човек, който да я е опитал и да не си е облизал пръстите. Сигурни сме, че ще се влюбите в нея от първата хапка.

Трябват ни един пакет кори за баница – фини, а за намазване ни трябват четири яйца, чаша захар, половин чаша олио, един бакпулвер, шест лъжици брашно, две ванилии, три лъжици вода, две кутии обикновен локум.

Сиропът правим от една чаша захар, чаша и половина вода и портокалова кора.

Приготвяме сместта с продуктите, които сме изброили по-горе и после намазваме с тази смес всяка от корите – слагаме по две лъжици на кора.



Локумите пък нарязваме на по-малки парченца и ги нареждаме по десет броя горе-долу на по-тясната страна на кората. След това навиваме във формата на пуричка.

Взимаме една тавичка и я намазняваме с олио, а после нареждаме там пуричките една до друга.

Отгоре ги намазваме с олио, с помощта на четчица и го поставяме във фурната за около десетина минути, за да се изпекат. Темптературата трябва да бъде не по-малко от 200 градуса.

След като локумената баклава стане готова, я изваждаме и оставяме да се охлади, а чак тогава я нарязваме на парченца и си я консумираме сладко-сладко.

Съветваме ви да не се колебаете, а да си направите по-бързичко тази разкошна локумена баклава.

Защото определено ще останете приятно изненадани от нея и вкуса й. Става дори по-лекичка от традиционната и наистина много апетитна.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.