Модерни интериорни врати – преглед на материали и дизайн

0
327

Модерни интериорни врати – преглед на материали и дизайн

Ще ви запознаем с най-често срещаните интериорни врати. В зависимост от материала, от който са направени изброените интериорни врати, те внасят различни свойства в жилищното пространство.

Интериорни врати CPL

Интериорните врати с ламинатно покритие (непрекъснат пресован ламинат) се предлагат в безброй различни видове. Повърхността се състои от ламинат, който обикновено се състои от наслагване, декоративна хартия, подложка и крафт хартия. Покритото с меламин покритие, декоративната хартия и подложката образуват така наречения горен слой. Така нареченото ядро CPL е многослойна система, съставена от няколко крафт хартии, импрегнирани с фенолна смола. Слоевете се притискат заедно под въздействието на голяма топлина (около 170 градуса по Целзий) и високо налягане (около 70 бара), така че се създава много плътна повърхност, която е специална.

модерен интериор

Качества на интериорните CPL врати:

  • устойчиви на надраскване;
  • устойчиви на абразия;
  • светлинна;
  • нечувствителни към петна;
  • нечувствителни към мръсотия;
  • устойчиви на температура;
  • лесни за грижи;
  • издръжливи.

В основата си интериорните врати CPL обикновено имат тръбна вложка от ПДЧ, която изолира звука. Рамката на крилото на вратата получава своята стабилност от силно компресиран MDF (материал от дървесни влакна), от който е направена. Поради тези здрави свойства (клас на стрес N (клас 1) съгласно DIN EN), интериорните врати CPL често се използват там, където интериорните врати трябва да издържат много: например врати  в детските стаи. Те са определени за климатичен клас I съгласно DIN EN 1121.



HPL интериорни врати

HPL вратите отговарят и на най-строгите изисквания. HPL означава ламинат с високо налягане, т.е. ламинатни панели с високо налягане. Изключително износоустойчиви, те се предлагат в голямо разнообразие от цветове и декори.

Интериорни врати с жлебове (фрези)

Каналите придават на тези интериорни врати елегантен вид. Фрезите могат да бъдат подредени по различен начин. Набраздените интериорни врати често са залепени със слой, колкото крилото на вратата устойчива сърцевина, изработена от масивна тръбна ПДЧ и рамка на крилото на вратата, изработена от стабилен и устойчив на натиск MDF. Набраздените интериорни врати (стрес клас M) се напръскват с акрилно покритие и се предлагат в цветове RAL, особено в бели тонове.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.