Направете си уникален течен шоколад без грам захар (ето как)

0
315

Този течен шоколад става уникален, а няма никакза захар

течен шоколад
Уникален става този течен шоколад без захар

Предлагаме ви рецептата за убийствено вкусен течен шоколад, в който няма и грам захар.

Тоест хем е вкусен, хем е и диетичен и няма да ни развали фигурата. Доволни ще останете.

Трябват ни една чаша лешници, 12-ина фурми, една лъжица какао, 150 милилитра вода. Това е всичко необходимо, от което ще си направим наистина невероятно вкусен и много полезен течен шоколад.

Първо трябва да си застелим една тавичка с хартия за печене. Поставяме в нея лешниците и ги печем във фурната на 180 градуса за около 15-ина минутки като на всеки пет минути ги разбъркваме, за да не загорят.



После ги вадим от фурната и ги оставяме да се охладят за десетина минутки. След това си отстраняваме костилките на фурмите и ги поливаме с топла вода. Оставяме ги да стоят за около 15 минути, за да омекнат.

После си поставяме лешниците в един кухненски робот и ги разбиваме за десетина минути, за да се превърнат в напълно хомогенна смес.

Наричаме я лешниково масло. Добре е като ги разбивате на всеки около две минутки да ги обирате с помощта на шпатула от стените на робота.

След това идва ред да си добавим вътре фурмите и какаото. Разбиваме си ги още малко и паралелно с това си прибавяме вода, за да се получи желаната от нас консистенция.

Количеството вода, което сме посочили в необходимите съставки, е само ориентировъчно.

От вас зависи колко точно да сложите и дали искате шоколадът ви да е по-рядък или по-гъст. Както и да го направите, става феноменално вкусен.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.