Уникални кюфтета от коприва правим бързо и лесно

0
296

Тези кюфтета от коприва стават за чудо и приказ

кюфтета от коприва
Изумително вкусни са тези кюфтета от коприва

Предлагаме ви рецептата за бързи, лесни и изумително вкусни кюфтета от коприва. Ще видите как ще ви се усладят и ще се превърнат във ваши любими. Доволни ще останете.

Трябват ни един килограм картофи, две шепи коприва, едно яйце, три стръка пресен лук, един стрък пресен чесън, три лъжици едро счукани орехови ядки, олио, сол на вкус.

Необходимо е и суха панировка, която се прави от смес от овесени и пшеничени трици и счукано ленено семе.

Първо трябва да си сварим измитите и необелени картофи, най-добре на пара в тенджера под налягане, но може и в обикновена.



После ги обелваме горещи и веднага след това ги намачкваме хубаво.

Копривата си я почистваме добре, измиваме я и я попарваме само в малко вряща вода, докато омекне. Когато поизстине си я нарязваме на ситно.

Смесваме си хубаво нарязаната коприва, картофите, ситно нарязания лук, яйцето, орехите и сол на вкус.

След това от тази смес, но с навлажнени ръце, започваме да си оформяме кюфтетата и ги овалваме в сухата панировка, която ви показахме от какво се прави.

Нареждаме готовите кюфтенца в една тава, покрита с намаслена хартия за печене и ги намазваме хубаво с четка, потопена в олио.

Пъхаме ги да се пекат във фурната като първо трябва температурата й да бъде 200 градуса, а после като леко се зачервят, я намаляме на 180 градуса.

Голяма вкусотия стават тези кюфтета, а наличието на коприва в тях им придава един наистина неповторим и много апетитен вкус. Непременно ги опитайте и няма да съжалявате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.