Как да изберете подходящия диван за всекидневната?

0
501

Как да изберете подходящия диван за всекидневната?

    Необходимо е да купувате мебели съзнателно и без да бързате, например избраният диван трябва да е издръжлив и в същото време възможно най-удобен. Тъй като са централната част на стаята, меката мебел в хола не само изпълнява пряката си функция, но и привлича вниманието върху себе си. От нашата статия ще научите как да изберете дивани за всекидневната, на какви нюанси да обърнете внимание, така че покупката да е успешна и да радва цялото семейство.

Основните критерии за избор на диван за хола

Как да изберем правилния диван за вашия хол? Подхождайте отговорно, не бързайте да правите избор. В крайна сметка вашият нов диван е скъпа покупка и ще ви служи дълги години. В малък апартамент този обект привлича цялото внимание и неговата форма и цвят трябва да съответстват на интериора на стаята.



Обърнете внимание на следните точки при закупуване на мека мебел:

За какво ще се използва диванът

За да разберете как да изберете диван за хола, трябва да разберете целта за закупуване на мека мебел. Ще има ли гости на дивана? Или планирате да го използвате като легло? Важно ли е за вас да седите удобно на него, докато гледате телевизия? Може би изобщо рядко сте у дома? Трябва ли да закупите мека мебел за детска стая или кухня? Отговори на тези въпроси. Това е единственият начин да изберете оптималния модел диван.

Най-често меката мебел, на която е удобно да се седи, не е подходяща за спане върху нея, тъй като седалката е твърде мека и наклонена. Бъдете готови да направите компромис, ако ще използвате тази мебел за сън. Когато избирате модел, вземете предвид всички подробности, например, ръста на членовете на домакинството. Така че, за висок човек, диванът трябва да е дълъг и да не е нисък, в противен случай ще бъде неудобно да се спи от него. Обратно, ако диванът е предназначен за детска стая, по-добре е да изберете ниски модели, без остри ъгли и ръбове, с тапицерия от трайна тъкан.

 Форма и размери

Не сте сигурни как да изберете правилния диван за хола, чиито размери ви позволяват да го разгънете? Първо решете колко членове на домакинството планирате да го използват. Най-популярни са триместните модели, чийто размер достига два метра.

В случая, когато често имате гости или имате голямо семейство, по-добре е да изберете ъглов диван: той може да побере 5-6 души. Основният му плюс е, че при необходимост се превръща в чудесно място за спане. Освен това с такъв диван не е нужно да купувате фотьойли или столове за хола.

Търсите персонализиран модел? Тогава полукръглият диван е точно това, от което се нуждаете. Такива меки мебели ще привлекат вас и вашите гости. Тази мебел ще изглежда перфектно пред домашно кино: всеки зрител ще се чувства удобно, докато гледа филми. Ако имате студио, тогава ъгловите или полукръгли модели дивани са идеални за зониране на пространството на трапезарията и залата.

Диванът в хола е място за събиране на цялото семейство: вечер седят удобно и гледат филм, а сутрин обсъждат плановете за следващия ден. Много е важно този артикул да е практичен, удобен и приятен за окото. Този материал ще ви каже кой диван да изберете за хола, така че да е удобен и да трае дълго време.

За да разберете кой диван да изберете за хола, първо трябва да разберете за каква цел ще служи.

  • Дали ще е само декоративен елемент или важен функционален елемент?
  • Диванът ще бъде ли място за ежедневен сън или ще се използва само за сядане на него?
  • Ще ви бъде ли удобно да прекарвате време на този диван?
  • Ще приемате ли гости там?

Как да изберем формата на дивана

Като начало си струва да вземете решение за формата на дивана: струва си да го измерите, тъй като той трябва да се побере на мястото, където искате да го поставите. За малки до средни дневни помещения най-подходящ е диван за трима души (този диван е с дължина приблизително два метра). Това, трябва да кажа, е най-често срещаният вариант. Най-добре е това да е диван с права форма; удобно е да го поставите в стая, например близо до стена.

Ако искате да направите дома си по-уютен, изберете  мебели онлайн от Kamko.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.