Проф. Христозов за болестите на щитовидната жлеза

0
826

Щитовидната жлеза е изключително важна

Проф. Христозов от УМБАЛ „Света Марина“ дава полезни съвети за здравето на щитовидната жлеза

Проф. д-р Кирил Христозов е ръководител на клиниката по “Ендокринология и болести на обмяната” в УМБАЛ “Света Марина” във Варна.

Пред камерата на Телевизия MU-Vi TV проф. Христозов говори за щитовидната жлеза.

Щитовидната жлеза е най-голямата в организма ендокринна жлеза.

Тя играе съществена роля за правилен метаболизъм. За консумацията на кислород. За поддържане на енергиен баланс в организма.



Когато състоянието на щитовидната жлеза е влошено се наблюдават редица здравословни проблеми. Например, обмяната на веществата не се извършва правилно. Явяват се проблеми с апетита и с храносмилането. Състоянието на косата и на кожата се променят.

От проблеми на щитовидната жлеза страдат предимно жените. Много жени даже не подозират, че тяхната щитовидна жлеза не функционира правилно. Като рискова възраст се приема 35-годишна възраст. След тази възраст е желателно жените да си правят изследвания и на щитовидната жлеза.

Причините за появата на проблеми с щитовидната жлеза са различни. Не трябва да бъдат подценявани генетичните и наследствени фактори. Други фактори са стресът, наличие на дефицит на минерали и витамини в храната, включително и йод. Токсичност на околната среда.

Във видеото долу проф. Христозов обяснява какви са методите за лечение на щитовидната жлеза. Дава още полезни и важни съвети.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.