България се прости с красивата и талантлива млада Лорина Камбурова

0
807

Стотици опечалени днес се поклониха за последно пред Лорина

Лорина Камбурова стана ангел на 27 май 2021 г. Сн: ФБ

Лорина Камбурова почина на 27 май 2021 г. в Москва.

Там талантливата българска актриса снимаше филм.

Причина за трагедията е белодробна недостатъчност. Лорина чакала за трансплантация на бял дроб в чужбина. Но за съжаление Ковид я погуби.

Лорина Камбурова е родена във Варна. Там днес беше извършено опелото й във варненския храм “Свети Николай”.Стотици роднини, приятели, съседи, учители и съученици на младата актриса чакаха търпеливо пред храма. Сред опечалените беше младият актьор Алекс Алексиев, който нашумя със сериала “Откраднат живот”. Лорина и Алекс са братовчеди.

Изпратиха Лорина от земния свят в бял ковчег като символ на ангелска чистота и невинност, каквато беше и нейната душа.

Любовта на Лорина Камбурова към театъра е възпитана от нейната майка. Когато е на 6 години започва участие в детска театрална група. Амбициозната майка и талантливата дъщеря посещават заедно опера. Лорина израства с изкуството и затова не е странно, че тя умееше да влиза в различни роли.

През 2014 г. се дипломира в НАТФИЗ и започва активна кариера на актриса. Наред с киното и театъра, участва в групата “Росен и Лорина”. Заедно с Росен Пенчев (актьор) изпълниха хубави песни.

Младата актриса се изяви и като дубльор. Нейният глас е записан на лентата на  “Пингвините на Мадагаскар”, “Тотална драма”,  “Барби и тайното кралство”, “Гъмбол” и други.

Лорина Камбурова Сн: РИМ – Шумен

Малко известен факт е, че Лорина Камбурова съдейства на Историческия музей в Шумен.

С нейна помощ екипът на музея обнови залите за “История на българските земи от XV  до XIX в.”

Лорина Камбурова засне рекламни и учебни помагала като позира облечена тематично женско облекло и с накити от онази епоха.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.