Как да изберете подходяща електронна везна за търговски обект

0
210

Как да изберете подходяща електронна везна за търговски обект

    Съвременните везни са сложно електронно оборудване, често свързано с различни допълнителни устройства. Традиционният избор между механично и електронно е в миналото – днес везните имат много повече от просто определяне на теглото. Следователно у потребителите възниква логичният въпрос как да изберат подходяща електронна везна за своя търговски обект, така че тя да отговаря на нуждите и изискванията на дейността им.

Ако и вие си задавате същия въпрос, добра идея е първо да се запознаете с видовете везни и техните характеристики, за да може по-лесно да прецените какъв модел ще бъде подходящ във вашия случай:



Видове везни

В момента производителите предлагат голямо разнообразие от електронни везни, така че да удовлетворят различните нужди на потребителите. В това число се включват и  електронни везни:

  • С или без двустранен дисплей. Ако оборудването се използва на касата, дисплеят се изисква от двете страни. Така купувачът лесно може да се увери колко тежи продуктът и каква цена ще трябва да плати. Ако устройството е инсталирано в зона самообслужване и клиентът сам измерва продуктите, тази функция няма да бъде нужна.
  • С или без печат на етикети. Тук е точно обратното: електронната везна, която позволява печат на етикети е отлично допълнение в секцията за самообслужване – например в щанда за плодове, зеленчуци или ядки. Така и касиерите ще бъдат улеснени, тъй като е необходимо единствено да сканират баркода от етикета.
  • Устройства за контрол. Те се използват или за претегляне на порционни ястия, или за контрол от страна на купувача върху качеството на услугата в магазина.

Везни за малък магазин

Малките търговски обекти избират прости устройства без допълнителна функционалност. Основното условие е възможността за свързване на устройството към касата, интеграция с POS системи.  Ако заведението има бар за салати или подобен отдел от типа на така наречените  “топли точки”, добра идея е да бъде поставена електронна везна с възможност за печат на етикети. Това намалява времето за плащане и потребителите ще бъдат доволни.

Везни за супермаркет

Големите търговски обекти имат много отдели. Плодовете и зеленчуците, хлебните изделия, салатите, сладкишите и хранителните стоки почти винаги се продават отделно. Следователно търговците ще се нуждаят от повече на брой електронни везни с разнообразни функции, в зависимост от мястото, на което ще бъдат поставени.

В супермаркетите за търговската зона се използва оборудване с възможност за печат на етикети. Това улеснява процеса на плащане, опашките са по-кратки и търговията е по-бърза.

За голям търговски обект е по-добре е да закупите везни с допълнителни функции с цел ефективното обслужване на клиентите и осигуряване на отлично потребителско преживяване в магазина.

Везни за панаир или пазар

Ако имате нестационарна точка на продажба, имайте предвид, че качествената електронна везна трябва да работи на вътрешна батерия за дълго време. Това ще ви гарантира спокойствие по време на работа и няма да се притеснявате, че везната може да ви предаде, когато имате най-голяма нужда от нея.

Индустриални везни

Индустриалните везни са предназначени да издържат голямо максимално натоварване, като едновременно с това осигурят прецизност. Това ги прави необходимо допълнение към всяко индустриално производство, за да осигури качество и надеждност на работния процес. Когато избирате електронна везна за индустриални цели, важно е да търсите устойчивост, качество и прецизно измерване на тегло.

Елекс Груп Холдинг е официален вносител на електронни везни с марката DIGI. Японската корпорация Teraoka Seiko Co., Ltd.  с търговска марка DIGI e световен лидер в производството и продажбите на везни за ритейл сектора. Освен това, предлага и решения за за ограничаване на риска от заразяване в пандемията. Повече за това може да откриете тук: https://elecs-bg.com/3-digi-solutions/.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.