Нуждаете се от заем? Пет неща, на които трябва да обърнете внимание при избора на правилната банка

0
583

Нуждаете се от заем? Пет неща, на които трябва да обърнете внимание при избора на правилната банка

Недостиг на финансови средства за покриване на битови разходи, покупка на автомобил, обзавеждане, извършване на ремонт на дома, обучение, лечение, пътуване, празник – десетки са причините, поради които хората се нуждаят от кредит. Той е полезен финансов продукт, когато е изтеглен разумно, след внимателна преценка на финансовите възможности и от правилната финансова институция, гарантираща потребителските интереси, права и лични данни и предоставяща изгодни и прозрачни условия за теглене на кредит.

              Кои са основните пет неща, на които следва да обърнете внимание при избора на правилната банка за теглене на кредит?



Изборът на кредитираща институция е в основата на добрия кредит, изгоден и удобен за потребителя и без риск за него. Преди да подадете молбата си за кредит, обърнете внимание на:

  1. Удобство и бързина

Когато се нуждаете от заем, предпочитате да го получите незабавно, лесно и бързо, без да е необходимо да представяте редица документи и дълго да чакате одобрение. В отговор на тези потребителски нагласи някои банки предлагат бързи банкови заеми онлайн, при които отговор се получава в рамките на минути, а кандидатстването се осъществява изцяло онлайн.

  1. Сигурност

Банковите финансови институции, които се грижат за личните данни на потребителите и за средствата им чрез системи за сигурност, са добър избор на кредитираща институция.

  1. Условия за отпускане на кредита

Банките, които не изискват за свои кредитни продукти поръчители, са предпочитани пред тези, които отправят това изискване към потребителите. Посочването на поръчител не е лесна задача, поради което потърсете продукт, който се отпуска без това изискване.

  1. Ясни и прозрачни условия, достъп до преддоговорна информация.

Потърсете банка с ясни и прозрачни условия и без скрити такси. Добре е да може предварително да изчислите месечната си вноска на кредитния калкулатор на банката. Така ще може да съобразите сумата и срока на заема с финансовите си възможности и да го погасявате безпроблемно.

  1. Възможност за сключване на застраховка на кредита

В случай на безработица, хоспитализация и други неприятни ситуации  застрахователят ще поеме изцяло или частично вашите вноски по кредита, което ще ви спаси от сериозни проблеми.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.