Спешно: Необходима е много кръв за 29-годишната Саня, за да живее

0
236

29-годишната Саня страда от изключително рядко заболяване

Спешно е необходима много кръв Сн: ФБ

За целта е необходимо огромно количество кръв, за да живее.

Болестта се нарича “Синдром на Мошковиц”.

Лечението се състои в плазмафереза.  Необходимо е в тялото да се прелива прясна плазма. А тази плазма се извлича от кръвта. Затова е необходимо да бъде дарено голямо количество. А от тази кръв да бъде  извлечена плазма.

29-годишната Саня е настанена в Александровска болница в София.Близките на Саня отправят апел към всички българи през velikotarnovo.utre.bg.

Най-лесно е кръводарителите да бъдат жители на Западна България.

Това е Саня, чиито организъм трябва да бъде прочистен с прясна плазма  Сн: velikotarnovo.utre.bg.

Ако решите да дарите кръв е важно да знаете следното:

1 – На сайта на Националния център по трансфузионна хематология ТУК е публикувана информация за кръвните центрове в страната.

Има телефони, адреси и работно време. Всеки кръвен център работи с различно време. Проучете този въпрос, за да не отидете напразно и да не можете да свършите работа.

2 – Когато дарите кръв, попълвате бележка. На нея трябва да напишете, че кръвта е за  Саня Цветанова Цветанова на 29 години от град Лясковец. Настанена е в Александровска болница. Документите ще бъдат придвижени служебно.

3 – Трябва да бъдете клинично здрави – в момента да не боледувате и да не приемате лекарства. Да не сте боледували през изминалите 6 месеца. Да не сте с ниско кръвно.

4 – Не трябва да бъдете слаботелесни – ако сте прекалено слаби, от кръвния център ще ви върнат и няма да можете да дарите кръв.

5 – В деня на кръводаряването трябва да се се нахранили и да сте пили кафе.

6 – Ако продавате кръв за пари, трябва да знаете, че семейството няма възможност да плаща, затова разчита на безкористни кръводарители.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.