Уникален език с картофи на фурна, ще си оближете пръстите

0
160

Този език с картофи на фурна става чудна вкусотия

език с картофи на фурна
Чуден става този език с картофи на фурна

Предлагаме ви рецептата за една уникална вкусотия – език с картофи на фурна. Няма такова апетитно нещо и сме сигурни, че ще си оближете пръстите. Доволни ще останете.

Трябват ни един телешки език, една връзка корени за супа, една връзка пресен лук, 500 грама картофи, 50 грама масло, една лъжица с доматено пюре, сол на вкус, черен пипер, червен пипер, магданоз, копър.

Първо трябва да си сварим езика в подсолена вода, заедно с корените за супата. След това го изваждаме, потапяме го в солена вода и го обелваме. Това е задължително винаги, когато готвим нещо с език.

Нарязваме го после на филийки и го запържваме в маслото, заедно с вече ситно нарязания лук и отцедените и също така нарязани на кубчета корени за супа.



Сместа я посоляваме на вкус, а после се подправя и с червения и черния пипер, добавя се доматеното пюре, заедно с малка част от бульона. Всичко това после се изсипва в една тавичка.

Обелените картофи си ги нарязваме на филийки и ги поставяме в тавата при езика. Накрая остава само да бутнем във фурната тази вкусотия, където да я запечем за около половин час или до пълна готовност.

Когато вече е съвсем готово, ястието се поръсва при сервиране с малко ситно накълцан магданоз и копър. Те му придават такъв свеж и неподправен аромат, че направо лигите ти потичат.

Страшна вкусотия става този език с картофи, така че не се чудете, ами си го подарете при първа възможност. Той си остава празник за всяка трапеза.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.