България изпрати бащата на „Дарик радио“ във вечния му път

0
387

Радосвет Радев почина внезапно

Радосвет Радев почина на 61-годишна възраст Сн: ФБ

Днес в храм „Света София“ в столицата се събраха стотици българи.

Президентът Румен Радев отдаде почит към Радосвет Радев.

„Г-н Радосвет Радев беше човек с размах и на мисълта, и на действията. Той беше от хората, които се бореха до последно за предвидима и благоприятна среда на българския бизнес. Като председател на Българската стопанска камара (БСК), той работеше активно и всеотдайно с политици, с граждански формации, държавни институции и социални партньори, воден от идеята да създаде предвидима и благоприятна среда за развитие и просперитет на българския бизнес“, коментира българският президент.

На поклонението в храма пристигнаха много политици и общественици.



Сред тях бяха президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Гергана и Соломон Паси. Депутати от 46 НС.

Изявени български журналисти се поклониха пред Радосвет Радев. През 1992 г. Радосвет Радев основава „Дарик Радио“. Едно от любимите радиа в България. Хиляди българи са фенове на рубриките по радиото.

„Въпреки че му казвах шефе, ние сме приятели и ще продължим да бъдем. Жалко, защото той можеше още много“, сподели журналистът Ники Кънчев.

„Ще запомня Радосвет Радев като учител. Той ни учеше на свобода, създаде школа в журналистиката чрез основаването на „Дарик радио“. Оттам излязоха десетки журналисти, които наистина се научиха да бъдат свободни“, коментира Веселина Петракиева – главен редактор на bTV Новините.

„Много го обичахме и той нас. Всичко, което правеше, беше основано от обич“, сподели Константин Вълков, програмен директор на „Дарик радио“.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.