Честит Имен Ден!

0
462

Имен ден днес празнуват християни, чиито имена са свързани пряко или косвено с една от най-популярните жени, която е била до Иисус Христос

Същата тази жена, превърнала се във важен християнски персонаж играе съществена роля и след Възкресението на Господ Иисус Христос.

Света Мария Магдалина, определена днес от църквата като равноапостолна (духовният й подвиг е равен с този на Христовите апостоли).

Иисус Христос и Света Мария Магдалина се срещнали, докато Учителят обикалял из Галилея и лекувал болните хора.

имен ден
Честит имен ден в деня на Света Мария Магдалина

При Иисус Христос пристигнала млада жена, която била обсебена от бесове.



Учителят успял да изгони бесове и освободил от страдания жената. Тя се казвала Мария от Магдала.

В знак на благодарност Мария, която започнали да наричат Магдалина, тръгнала след Иисус Христос и го следвала до сетния му час.

Света Мария Магдалина присъствала на разпъването на Иисус Хритос горе на Голгота.

Тя е първата, на която възкръсналият Христос се се явява. Легендата разказва, че Света Мария Магдалина отишла при императора, занесла му яйца и го уведомила, че Иисус не е мъртъв, защото е възкръснал.

Именно Света Мария Магдалина изтичала при Пресвета Богородица и останалите ученици като им казала „Христос Воскресе!“. Този поздрав е останал и до днес. По този начин всички християни се поздравяваме от нощта на Възкресение и още 40 дена след това.

Императорът казал, че когато яйцето, което Света Мария Магдалина носи  стане червено, тогава Иисус ще възкръсне и ще бъде жив.

Едва изрекъл тези думи, яйцето сменило своя цвят.

В последните години сериозно се заговори, че Иису Христос не е бил ерген, а е имал жена и даже дете. Според проучвания на някои историци, на Тайната вечеря, човекът до Иисус Христос е самата Света Мария Магдалина, защото тя е била негов най-верен съратник и спътница в живота. 

Днес имен ден празнуват   Магдалена, Магдалина, Магда, Миглена, Меглена, Малена, Мадлен, Лина,  Лена.


сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.