Две изпитани рецепти от народната медицина за отлично зрение (ВИДЕО)

1
1335

Много хора се оплакват от проблеми с очите и с тяхното  зрение, включително и малките деца. Използвайте тези 2 изпитани рецепти

Вероятно сте чували, че пресен сок от моркови подобрява зрението. Но не можете да го пиете всеки ден както правите с други фрешове, защото кожата на лицето ви ще пожълтее. 

Затова ви предлагаме 2 други полезни и лесни рецепти.

Рецепта №1: Магданоз и кисело мляко

Дозата е съвсем елементарна. Купувате 1 кофичка кисело мляко и към нея добавяте 1 връзка пресен магданоз, който се нарязали на ситно, писаха във  Framar.bg.



Обърквате добре и изяждате това количество 3 пъти в рамките на деня преди хранене.

Можете да постъпите по друг начин. Смесвайте съставките преди да ги консумирате.

От кофичката си отсипете в чаша 1/3 и добавете 1/3 от нарязания магданоз.

zrenie
Яжте магданоз с кисело мляко за отлично зрение

Разбъркайте добре и след това изяжте количеството.

Вие решете как на вас ви е по-удобно.

Трябва да ядете това кисело мляко с пресен магданоз в продължение на поне 2 седмици всеки ден, за да усетите наистина положителен ефект за вашето зрение. 

Но колкото по-дълго я правите, толкова по-добре ще се чувствате.

Не трябва да се колебаете преди да започнете лечението, защото киселото мляко е особено полезно за стомаха и червата. Ще се чувствате изключително комфортно във вашата кожа.

Освен това магданозът е полезен за кожата, за мозъка, за нервите, за кръвта, защото съдържа желязо, за прочистване на стомаха и подобрява лошия дъх.

Не могат да я използват хора, които имат алергия към кисело мляко или  към магданоз.

Но ако не можете да ядете кисело мляко, яжте само магданоз с малко лимонов сок. Очите ви пак ще се чувстват прекрасно и  ще подобрите своето зрение.

Рецепта №2: Магданоз, кисело мляко и прясна коприва

Това е една много подходяща рецепта за настоящия сезон, защото през пролетта младата коприва е все още фина и нежна, и не боде толкова силно.

Рецептата прилича на предишната. Към киселото мляко добавяте 1 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно и малко прясна коприва, сурова – само младите връхчета, нарязана на ситно или пасирана с кухненски уред. 

Копривата е едно от най-богатите на желязо растения. Тя е невероятно полезна за кръвта, за имунната система, за кожата и за зрението.

Като стана въпрос за коприва, не забравяйте да ядете някаква гозба с прясна коприва.

На видеото има примерна рецепта за супа от коприва.

Вие можете да приготвите супа по друг начин. Да направите каша от коприва или яхния, да я изпечете с ориз или да я добавите към яхния с месо.

 

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Здравейте,искам да започна тази рецепта за подобрение на зрението,но не разбирам количеството?една кофичка с една връзка магданоз се изяжда за един ден три пъти,или същото това количество се изяжда за един месец,?моля обяснете ми?Нлагодаря,Краси

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.