Така се прави прочутият еврейски хляб Халла

0
150

Този еврейски хляб Халла става страшно вкусен

еврейски хляб Халла
Фантастичен става този традиционен еврейски хляб Халла

Предлагаме ви рецептата за прочутия и много вкусен еврейски хляб Халла. Винаги се получава перфектно, стига да спазвате стриктно рецептата, която е много лесна. Уверяваме ви, че ще си оближете пръстите.

Трябват ни една лъжица жива мая, четири лъжици олио, три яйца, осем чаши брашно, две чаши вода, половин чаша мед, една лъжица маково семе, една лъжичка сол.

Първо трябва да си размием маята с топлата вода около 45 градуса в една голяма купа. След това към тях си добавяме меда, яйцата, солта и олиото.

После малко по малко, постепенно добавяме брашното като не спираме да бъркаме. Замесваме си тестото от тази смес, трябва да се получи еластично и да не лепне.



Готовото тесто си го покриваме с една влажна и чиста кърпа като го оставяме настрани за около час и половина. След като удвои обема си го слагаме върху една набрашнена повърхност.

Разделяме си тестото на две части и го премесваме за още 5-6 минутки. После всяка част я разделяме на три и от тях разточваме дълги “змиички”. Тях си ги заплитаме, както се плете козунак.

Краищата се застъпват и се сплитат на плитка, а вече сплетените хлябове ги покриваме с кърпа и ги оставяме да втасат за около час. Намазваме ги след това с разбит жълтък и ги поръсваме с маково семе.

Пъхаме ги да се пекат във фурната, която предварително сме загряли на температура от 190 градуса за около 40-ина минутки. Е, идеален става този сладък еврейски хляб и ще видите, че ще ви хареса много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.