С нова Заповед затягат мерките на територията на цялата страна

0
128

Причината е ниският процент ваксинирани български граждани

Нова Заповед въвежда още по-строги противоепидемични мерки до 31 октомври 2021 г. Сн: ФБ

Заповед № РД-01-748/02.09.2021 г. вече е публично оповестена.

Новите по-строги противоепидемични мерки се въвеждат от 00:00 часа на 07 септември 2021 г. (вторник) и ще бъдат в сила до 31 октомври 2021 г. (вторник).

Информацията по този въпрос беше подборно представена днес пред ТВ и други медии по време на извънреден брифинг от д-р Александър Златанов – зам.-министър на здравеопазването.

Д-р Златанов обясни, че броят на заболелите от К-19 нараства ежедневно. Ковид отделенията вече са пълни. Броят на починалите се е увеличил.



Здравното министерство ще наблюдава как се движат тенденциите през следващите дни след въвеждане на новите по-строги мерки. И ще прецени след 31 октомври дали да ги разхлаби или да ги затегне още повече.

Например, през изминалите месеци на открити пазари, битаци и тържища не беше задължително носенето на маски нито за търговците, нито за клиентите.

От 7 септември 2021 г. отново влиза в сила задължение маски да се носят от всички. Движението да се извършва отново еднопосочно. И да се спазва задължителна дистанция от 1,5 метра.

Ще има служебни лица, които ще следят дали тези изисквания се спазват.

Запознайте се подборно със съдържанието на Заповед № РД-01-748/02.09.2021 г. ТУК.

Важно е да познавате нейното съдържание, защото в Заповедта са обхванати подробно абсолютно всички аспекти за рестрикциите до края на месец октомври 2021 г.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.