Това са най-бързите, различни и вкусни картофи

0
122

Тези различни и вкусни картофи ще ви впечатлят

вкусни картофи
Опитайте тези различни и много вкусни картофи

Предлагаме ви рецептата за едни от най-бързите, лесни, различни и вкусни картофи, които сте опитвали. Не ги пропускайте, защото сме сигурни, че ще си оближете пръстите и ще се влюбите в тях.

Трябват ни 500 грама картофи, 160 грама сирене, 40 грама маслини, 80 грама масло, 20 грама зехтин, 10 грама риган, малко червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием много хубаво картофите и да ги сварим. Най-добре е да ги варим в подсолена вода, защото така стават по-стегнати и вкусни.

След като сме ги сварили си ги обелваме и ги нарязваме на колелца. Сиренето си го натрошаваме отделно, а маслините си ги нарязваме на парченца или пак на кръгчета.



Взимаме си една тава, чието дъно намасляваме със зехтин. Слагаме на дъното и от вече размекнатото масло, което сме накъсали на парченца.

Отгоре нареждаме картофите, слагаме си и сиренето, и маслините като после внимателно ги разбъркваме, за да не се разкашкат картофките. Подправяме с ригана, черния пипер, червен пипер и сол на вкус.

Отново хубаво и полека разбъркваме всичко, за да отидат подправките навсякъде и да не останат само отгоре. След това вече можем да си пъхнем ястието във фурната.

Тя трябва да е вече загрята на температура от 220 градуса и оставяме картофките да се пекат в нея за около 50 минутки. Вода не им слагаме, защото не е необходимо.

Като видим, че вкусотията ни се е запекла и е добила онази апетитна златиста коричка, изваждаме от фурната и сладко си хапваме. Да знаете каква разкошотия стават, пръстите ще си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.