Астрологът Люмиер отлетя при звездите: Поклон!

0
243

Освен астролог, Люмиер имаше и други важни ангажименти

Люмиер в работния си кабинет Сн: actualno.com

Симеон Братованов, както е истинското име на астролога, е геолог по образование. Следвал е в СУ „Свети Климент Охридски“.

Астрологът Люмиер почина на 78-годишна възраст. Информацията  за Darik съобщи неговата колежка астроложката Елена Пенчева.

Люмиер е един от най-известните български астролози. Изнасяше лекции, беше преподавател и автор на редица книги.

Роден е в далечната 1943 година. Работил като геолог, след като завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Но се отдава на своята страст астрологията.



В периода от 1981 до 1982 г. живее в Париж. Там активно изучава астрология при водещи френски астролози. И така превръща своето хоби в свое призвание и в доживотна професия.

През 1994 г. Люмиер основава Българското астрологическо дружество. Активно поддържа отношения с другите български астролози. Самият той лично е обучил в тази необятна наука много любители на звездите.

Една от тях е астроложката Елена Панчева. Тя описва своя учители  наставник като „очарователен, с отлични маниери, винаги с добро чувство за хумор и изключително земен човек“.

Освен това Елена Панчева споделя, че учебникът по астрология, написан от Люмиер е един от малкото, който е достъпен и дава най-богата информация за науката.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.