България изпрати майстора на словото Марин Бодаков

0
391

Марин Бодаков напусна нашия свят на 8 септември

Стотици се сбогуваха с доц. Марин Бодаков Сн: БГНЕС

На 8 септември празнуваме великия празник Рождество Богородично – раждането на Дева Мария.

Старите хора казват, че Господ прибира при себе си добрите хора точно на велики празници.

А това, че Марин Бодаков е прекрасен човек, показват коментарите на неговите колеги, студенти, приятели и фенове. Но въпреки това рано напусна нашия свят – само на 50 години. Имаше какво още да даде на своята професия, на студентите и на четящите българи.

Марин Бодаков е роден във Велико Търново – в историческата и духовна столица на България, на 28 април 1971 г.



Става студент в СУ „Свети Климент Охридски“ в София и прави научна кариера. Става доцент в СУ „Свети Климент Охридски“ в катедрата по „Пресжурналистика и книгоиздаване“ към Факултета по журналистика и масова комуникация.

Днес в храм „Свети Седмочисленици“ се събраха стотици интелектуалци, преподаватели, студенти и почитатели на словото.

Пламен Дойнов – поет, драматург и ректор на Нов български университет каза пред репортер на БГНЕС: „Ще запомня Марин Бодаков с неговата взискателност и доброта. Дори когато беше суров в своите оценки, той ги казваше по такъв начин, по който критикуваните не ги болеше. А това е рядко майсторство, особено в  средата, в която сме принудени да живеем днес – сред арогантности и нападки.“

Божана Апостолова – поет и собственик на ИК „Жанет 45“ сподели, че „Марин Бодаков е голяма душа с изключително силен и борбен дух“.

Доц. Ефрем Ефремов, колега от СУ „Свети Климент Охридски“ добави: „Ще запомня Марин като изключително светъл човек и прекрасен колега. По характер е изключителен добряк. С огромно внимание към своите студенти, което е изключително ценно. Нямаше студент, който да отиде при него и той да не откликне на неговия проблем. Няма да коментирам неговите достойнства на поет, които са абсолютно безспорни. Както и достойнствата му на български литературен критик. Марин Бодаков обичаше своите студенти, а те го обожаваха. Затова днес пред храма те чакат, за да се простят със своя любим преподавател.“

Екипът на topactualno.com изказва най-искрени съболезнования на съпругата на доц. Марин Бодаков – преводачката Зорница Христова и на техните две щерки! На всички колеги-преподаватели, студенти и любители на прекрасното творчество на доц. Марин Бодаков! Съпричастни сме с Вашата неописуема мъка!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.