Поздравления от първите в държавата за първия учебен ден

0
217

15 септември е истински празник за България

Президентът Радев на първия учебен ден в Пазарджик Сн: Президентство.БГ

По случай първия учебен ден президентът Радев беше на посещение в Пазарджик. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Благоевград. А премиерът Стефан Янев беше в Габрово.

Първите в държавата поздравиха българските учители и ученици.

Президентът Румен Радев каза:

„Българското училище е свято място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности. Поколения жадни за просвета българи предават този завет на своите деца.



Днес училищният звънец ще огласи цяла България и учениците отново ще прекрачат прага на училището, за да поемат по светлия път на познанието. Нека новата учебна година донесе на всички ученици много знания и много нови приятели. За мен бе чест да бъда гост на първия учебен ден в Основно училище „Христо Смирненски“ – най-старото училище в Пазарджик, открито през 1823 г.“

Председателят на НС Ива Митева поздрави с думите:

„Скъпи учители и ученици,

Сърдечно Ви поздравявам по повод откриването на новата учебна година. Тя започва в едно трудно време, белязано от пандемията от  COVID-19. Но, убедена съм, това е предизвикателство, което Вие ще преодолеете заедно с упоритост, кураж и постоянство.

Първият учебен ден е свързан с много надежди за една успешна година, с очакване за сериозна работа и постигане на високи резултати.
Днес ние благодарим на преподавателите за тяхната всеотдайност, за всекидневните усилия да образоват нашите деца, да превърнат любопитството им към света в любов към знанието, да възпитат достойни личности.

Пожелавам на учениците да бъдат упорити и последователни, трудолюбиви и задълбочени и да черпят от опита и мъдростта на своите учители! Бъдете смели в мечтите си и не се огъвайте пред трудностите!

На добър час!“

Премиерът Стефан Янев отправи тези слова:

„Образованието и науката са неотменим национален приоритет и служебното правителство прави всичко необходимо, за да ги развива.“

Вицепремиерът Илияна Йотова каза:

„Българската нация оцеля през тъмните векове на робство благодарение на просветата. Просвещението и книжнината родиха и изградиха българската нация. Далеч преди зараждането на национално-освободителните борби, историята ни се пишеше от хора като Паисий, от тези, които прозряха, че пътят на знанието е пътят на развитие и успеха, от българското Възраждане.“

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.