Преброителите тръгват по домовете от днес, удължават срока за електронното преброяване

0
134

НСИ удължи срока за електронното преброяване

Електронното преброяване продължава до края на месец септември 2021 г. Сн: НСИ

Ще можете да попълните вашите анкетни карти онлайн до края на месец септември.

На сайта на НСИ има инструкция ТУК.

Ще откриете форма, която трябва да попълните с личните данни, които ви питат. Тази информация се проверява и ви връщат мейл с линк, на който има карта за попълване.

За едно домакинство се попълва само една карта, без значение колко човека живеят в жилището.



След като попълните данните и изпратите готовата карта, ще получите 15-цифров код. Този код трябва да представите на вашия преброител. Може да стане лично на адреса ви или да му се обадите по телефона.

Но той ще ви зададе допълнително въпроси относно жилището като година на построяване. Вид конструкция. Разгъната площ. Ако е къща дали е еднофамилна или не.

Ако не извършите преброяването по електронен път, трябва да предоставите информацията на вашия преброител. Той ще ви посети на адрес и ще попълни информацията, която иначе трябва сами да попълните в електронната форма.

Преброителите тръгват по домовете от 17 септември 2021 г. и приключват обхода на 30 септември 2021 г.

На сайта на НСИ е изписан телефон *2021 – чрез него ще получите помощ по време на Преброяване 2021. Служителите ще бъдат на разположение от 09 до 21 часа всеки ден, включително и през почивните дни.

Лицата, които не са се преброили онлайн и не допуснат преброител да попълни техните данни носят наказателна отговорност и ще плащат глоба от 160 лева.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.