За богата реколта избери професионални семена за зеленчуци на едро

0
255

За богата реколта избери професионални семена за зеленчуци на едро

Есента е време за равносметка на градинаря. След прибирането на реколтата вече сме наясно, от кои сортове сме доволни и кои са ни разочаровали. При кои зеленчуци очакванията ни са останали излъгани и къде сме били приятно изненадани. Знаем със сигурност кои сортове ще засеем отново догодина. Ако по някаква причина обаче сте останали неудовлетворени от обема на реколтата и бихте искали следващата година да имате повече успех, ви съветваме да заложите на професионалните семена за зеленчуци на едро.

Тяхното най-голямо предимство е, че те са по-устойчиви на болести и вредители. Сортовете са култивирани от специалистите и са подобрени така, че да издържат на характерните за дадения зеленчук болести и вредители. Това ще ви гарантира и по-висок добив. Освен това по-малкото болести ще ви спестят средства и за препарати.



Професионалните хибридни семена се маркират с F1. Не бива да се притеснявате, това не са ГМО семена. Това означава, че хибридните семена съчетават два вида сортове, от които са взети положителните качества и са съчетани в нов сорт. Селекционерите внимателно подбират видовете, които използват, за да гарантират добър вкус и устойчивост. Затова и професионалните семена ще ви помогнат да имате богата реколта и същевременно страхотен вкус.

Професионалните семена са и по-високодобивни. От една страна защото са по-устойчиви на болести, а от друга, защото са хибриди с подобрена добивност.

Професионалните семена са обеззаразени. Това е много важно, защото не бихте могли да пренесете някоя зараза в градината, от която да пострадат и другите ви зеленчуци.

Те са обработени за по-висока кълняемост. Това ви гарантира масово поникване и изравнени, уеднаквени разсади. Това от своя страна в последствие ще ви осигури едновременно узряване на реколтата и по-лесно прибиране.

При професионалните семена може да изберете сортове, които са селектирани специално за отглеждане в оранжерия или на полето. Отглеждани при правилните условия те дават наистина впечатляващи резултати.

Друго предимство на професионалните семена е, че по-голяма част от тях са пелетирани. Пелетирането е един от начините за обвиване на семена. Семето се „облича“ с различни материали, за да придобие определени уеднаквени форма, размер, тежест и семенна повърхност. Новите свойства на семената ги правят по-лесни за обработка и засяване и повишават качеството на продукцията.

Професионалните семена се избират най-вече от производители с търговска цел. Затова и са селектирани така, че да са устойчиви на транспортиране и дълго съхранение. Те не загубват добрия си търговски вид и вкус с времето. Това ще осигури възможност на производителите по-дълго време да предлагат стоката на пазара и съответно по-добри печалби.

При професионалните семена ще намерите изключително разнообразие от видове зеленчуци, както и от различни сортове. Изборът наистина е впечатляващ. Така ще може да изберете точно каквото ви е необходимо спрямо условията на отглеждане и вкусовите предпочитания.

Професионалните семена са и по-изгодни финансово. Те се предлагат в макси опаковки, за да могат производителите да засеят по-големи площи. Цената на тези професионални опаковки е по-ниска. Освен това ние правим и допълнителни отстъпки за клиенти на едро.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.