Владо Каролев ни напусна: България изгуби един от най-големите си икономисти

0
230

Отиде си една забележителна личност!

Владо Каролев ни напусна Сн: Нова ТВ

Владимир Каролев е един от най-добрите български икономисти в най-новата история на България.

Като икономист и анализатор той притежаваше уникално усещане за бъдещите тенденции в икономиката. Без значение дали става за размера на лихвените проценти, промените във валутните курсове или за нови бизнес стратегии. Неговите препоръки в какво да бъдат инвестирани средствата на гражданите бяха впечатляващи.

Следвал в чужбина, Владо Каролев живо се интересуваше от случващото в света на бизнеса и икономиката зад граница. Работил е за международни компании. Неговите бизнес партньори се отнасяха с огромен респект.

Той беше напълно наясно, че България е страна с изключително малък личен дял спрямо световната икономика. Затова винаги имаше изключително реалистично отношение към  бизнес средата и възможностите на нашия пазар.



Владо Каролев развиваше успешен бизнес и беше богат човек. Но в същото време той си остана до последно скромен, естествен, спонтанен и непринуден. Нямаше суета в неговото поведение. Не беше и сноб. Но беше естет. Беше човек, който си знае цената. Умееше да контактува с еднаква лекота както с изявени бизнесмени и политици, така също и с най-обикновените хора.

Владо Каролев обожаваше българските планини и имаше свободен дух Сн: ФБ

Обичаше българската природа и всеки свободен ден той беше някъде в планината. Имаше свободен дух.

Обичаше да покорява върховете. Беше смел. Преди да се случи фаталният инцидент, който погуби живота му, Владо Каролев няколко пъти е бил гипсиран. Но това не го притесняваше. Чакаше да приключи рехабилитацията и отново поемаше към следващото планинско предизвикателство.

Такъв беше и в бизнеса. Не обичаше лицемерите. Не обичаше мързеливите и нагаждачите.

Обичаше компетентните хора. Самият той се грижеше да ограмотява българите, докато гостуваше в различни ТВ предавания. Предприемачите също се доверяваха на неговата бизнес интуиция и правилна преценка.

Владо Каролев си остана истински родолюбец.

Имал е предложения за американско гражданство, но винаги е отказвал. Миналата година Владо Каролев призова членовете на Националния оперативен щаб да се ваксинират пред ТВ камери.

Роден на 31 юли 1961 г. в морската столица Варна, Владо Каролев остана завинаги на 60.

На 9 май 2021 г. карал сноуборд в Пирин. Спускал се от връх Тодорка. Беше открит от спасители под върха в безсъзнание.

Лекарите положиха всички възможни методи и процедури да върнат Владимир Каролев към живота, но уви!

Остана  в състояние на кома. В началото на месец септември 2021 г.  беше изписан от „Пирогов“ и преместен в клиника „Токуда“. Борбата за неговия живот продължи до днес, когато Господ прибра душата му при себе си.

Дълбок поклон пред светлата памет на Владо Каролев!

Екипът на topactualno.com изказва най-искрени съболезнования на всички близки, колеги, бизнес партньори  и приятели на изявения български икономист и предприемач!

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.