Така се правят уникални пикантни ребърца на фурна

0
316

Тези пикантни ребърца са страшно вкусни и сочни

пикантни ребърца
Ще останете очаровани от тези вкусни пикантни ребърца

Предлагаме ви рецептата за лесни, сочни и страшно вкусни пикантни ребърца на фурна, които обаче може да направите и на скара. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни кило и половина свински ребра, две лъжици мед, осем лъжици кетчуп, чесън на прах или ситно нарязан пресен чесън, малко къри, две лъжици балсамов оцет, три лъжици соев сос, малко кимион, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си направим маринатата за нашите крехки и вкусни ребърца. За целта си смесваме заедно меда, кетчупа, балсамовия оцет, соевия сос, кимиона, чесъна, черния пипер, кърито и сол на вкус.

Смесваме ги и ги разбъркваме хубаво, за да се превърнат в еднородна и хомогенна смес.



Най-добре е това да стане в една по-голяма купа. В нея после си слагаме вече нарязаните ребърца и хубаво ги объркваме – най-добре да е с ръце.

Пъхаме ги в хладилника след това и ги оставяме там за поне няколко часа, за да може маринатата да поеме изцяло в тях и да ги овкуси идеално.

После вече е ясно и имаме два варианта. Единият е да ги метнем на барбекюто или скарата като ги изпечем от двете страни. А другият е да ги пъхнем във фурната и да ги приготвим там.

Стават чудно вкусни и в двата случая като за гарнитура им върви от свежа салата, до ориз или различни видове картофи.

Ще видите колко ще ви харесат, защото наистина са изключителни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.