Изберете регулируем офис стол, за да пазите гърба

0
138

Изберете регулируем офис стол, за да пазите гърба

Търсите си нов стол за офиса? Разглеждате различни модели и се чудите на кой от тях да се спрете ? Продължавайте да чете и питанките и несигурността ще се изпарят със всеки следващ ред.
Напълно е нормално да се питате, кой е добрия стол за вас, никой не може да ви обвини. Работните столове или наричани още офис столове, се предлагат в много различни размери, форми, различни функции и цени.

Защо са толкова важни офис столовете ?
Без значение в коя сфера работите, ако го правите в седнало положение, е от голямо значение какъв стол ще използвате. В повечето случаи, избирането на подобно оборудване за офиса изисква доста обмисляне. Това е така, защото здравето и нивата ви на продуктивност са на първо място.
Здравето на човек е преди всичко, затова е и толкова важно сами да се грижим за него. Погрешно избрания стол може да се отрази неблагоприятно на здравето ни. Ако столът е неудобен, може да изпитаме дискомфорт и дори болки в определени части на тялото. Може да развием дори негативни промени в цялостната стойка. Ако стола не предоставя достатъчно упора, за да стоим правилно се стига дори до гръбначно изкривяване. Това добавя напрежение в кръста, увеличава натоварването на гърба и води до болки в раменете и врата. Ако това продължи в по-голям период от време, вероятно ще се установи, че дискомфорта и болката се задълбочават, което се отразява на цялостното ви здравословно състояние и трудоспособността ви.
Неправилно избрания офис стол може да доведе до спад на продуктивността ви. Когато столът е некачествен и неудобен, това може да ви пречи и разсейва и по този начин вие губите продуктивността в работата.
На пазара се предлагат изключително много различни видове офис столове. Ако не знаете от къде да започнете, това може дори да бъде стресиращо за вас. Затова отправната точка може да ви спести много излишен стрес.



Истината за регулируемите офис столове
Много е важно офис столовете да се нагаждат спред вашите индивидуални нужди. За щастие съществуват регулируемите офис столове, който могат да удовлетворят всяка една ваша нужда, като:
⦁ Регулиране височината на седалката – много е важно нагаждането на стола според вашите индивидуални нужди, особено когато става дума за височина на седалката. Ако височината на стола ви е неправилна, той ще бъде неудобен и ще ви напряга по време на работа. С времето ще доведе до болки във врата и раменете, затова трябва да може да имате опцията за нагласяне на височина на седалката. Така краката ви ще бъдат опрени в пода бе задната част на бедрата ви да се чувстват свита. Когато се променя височината на седалката е добре да има възможност за фиксиране на позиция, която позволява да се отпуснат предмишниците и китките на бюрото без да се усеща напрежение и нивото на очите да е равно с горната част на монитора.
⦁ Регулиране наклона на облегалката – това помага лесно да се мърдате на стола , като препозиционира, когато не е удобно. Този механизъм регулира наклона на облегалката на стола, като позволява той да е напълно прав или силно наклонен назад. Трябва да може да регулирате облегалката, докато ъгъла между бедрата и гърба да е между 95 и 150 градуса. Така ще седите с „отворени“ гърди и корем, вместо да са свити.
⦁ Лумбална опора – тя се отнася до извивките и формата на облегалката на офис стола. Тази функция е направена за да поддържа здравословната и естествена позиция на гърба и кръста, като предоставя добра опора по време на седене.
⦁ Подлакътници – те не са задължително, но за сметка на това ако ги има са супер удобни. Могат да спомогнат за намаляване напрежението на раменете, врата и кръста. Препоръчителни са ако по-голямата част от деня е в седене. Те придават допълнителна опора на тялото. Добрите лакътници трябва да са с подплата и височината да се наглася според вашата.

В един идеален свят всеки човек щеше да има перфектният поръчков стол, изработен специално за неговите нужди. Затова пък съществува добра алтернатива, като изберем стол с възможно най-много функции и възможност за регулиране, така че да увеличим шанса си той да бъде удобен и подходящ за нас, щадейки физическото ни здравето.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.