Лесна чорбаджийска туршия без варене (топ рецепта)

0
242

Тази чорбаджийска туршия без варене става уникална

чорбаджийска туршия
Чудно вкусна, бърза и лесна чорбаджийска туршия без варене

Предлагаме ви рецептата за страшно вкусна и много лесна за приготвяне чорбаджийска туршия без варене. Да, правилно разбрахте, не я варим – което я прави любима за приготвяне на мнозина. Доволни ще останете.

Трябват ни три литра вода, 500 грама моркови, кило и половина чорбаджийски чушки, 500 грама целина, шест аспирина, 20 лъжици оцет, четири лъжици захар, четири лъжици сол.

Първо трябва да си вземем два буркана от по литър и половина. След това си почистваме добре целината и морковите, а после ги режем на кръгчета. Махаме на чушките дръжките и ги оставяме със семената.

Взимаме си бурканите и в тях си нареждаме чушките, целината и морковите плътно едно до друго. След това равномерно разпределяме в бурканите и аспирините, солта, оцета и захарта.



Слагаме трите литра вода да заврат и с тази вряла вода после заливаме зеленчуците в бурканите. Затваряме ги плътно с капачките и ги обръщаме с отвора надолу.

Оставяме ги настрани, за да изстинат и после ги прибираме на прохладно и подходящо място като мазе, килер или където ви се стори удачно. Вече можем да си ги обърнем с отвора нагоре, не е проблем.

Оставяме си така туршията, която трябва да престои около двадесетина дни и после е напълно готова за вкусно хапване. Ще останете повече от доволни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.