Румен Радев победи заради въпроса с Крим!

0
257

Румен Радев успя да събере и леви, и десни, за да може да спечели втори президентски мандат!

Ген. Румен Радев размаза проф. Анастас Герджиков на балотажа в неделя. Истината обаче е, че ректорът на СУ сам се „самоуби“.

Румен Радев
Румен Радев помете всичко по пътя си, за да стане отново президент

Въпросът за Крим, който професорът зададе на генерала, целеше да уязви президента. Вместо това обаче се получи обратният ефект, тъй като отговорът на Радев му донесе увеличаване на електората.

„В момента е руски, какъв да е“, каза Румен Радев относно Крим. В България обаче над 70% обичат повече Русия, отколкото ЕС и НАТО. Ето защо този отговор на Радев му гарантира гласовете на почти всички „леви“ формации.

Статистиката сочи, че 99% от БСП са гласували за ген. Радев. След протестите срещу зелените сертификати сега „лявото“ отново подкрепи президента.



Интересното е, че на практика проф. Герджиков сам даде победата в ръцете на своя опонент. Той разчиташе именно на такъв отговор по въпроса с Крим, но очевидно ректорът на СУ не е запознат с основните нагласи в българското общество.

В крайна сметка Румен Радев спечели убедително, но все още не се е извинил на Украйна. От пресцентъра на президентството излязоха с изявление във Фейсбук, в което поясняват, че са съгласни, че е нарушен законът относно анексирането на Крим, но в момента реалностите са такива, че той е руски. Самият президент обаче не писа нищо на Фейсбук страницата си, с което затвърди мнението, че смята Крим за част от Русия.

В момента цялият Запад се възмущава от думите на Румен Радев. Неочаквано за тях е, че лидер на държава – членка на ЕС и НАТО се разграничи от официалната позиция на Запада по въпроса с Крим.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.