Студент на Софийския университет направи на пух и прах проф. Герджиков!

1
846

Анастас Герджиков бе помлян от един от своите студенти!

Тежки дни предстоят за ректора на Софийския университет. След като беше в надпреварата за президентския стол, проф. Анастас Герджиков се върна на работа в учебното заведение, но вече е изгубил голяма част от уважението на своите студенти.

Анастас Герджиков
Проф. Анастас Герджиков бе унизен от студент

Един от тях написа открито писмо до ректора, в което го призовава да подаде оставка. Според него е било проява на огромна наглост да продължи да е ректор, докато е в предизборна борба, пък било то и в отпуск, пише Lentata.com.

„Трябва да подадете оставка, защото допуснахте да политизирате университета и да го превърнете в инструмент в битката за президентския пост. Освен това го използвахте за изпиране на уронения имидж на партия ГЕРБ.

Като участник в протестите от 2020 г. мога да определя като изключителен срамен факт присъстието на бившия вътрешен министър Младен Маринов в предизобрната Ви кампания. Под ръководството на този човек бяха пребити брутално студенти от университета, на който сте ректор. Срамота!“, пише Тодор Илиев от Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“.



Припомняме, че проф. Герджиков дори не защити пребитите студенти. Преди месец той каза в интервю по телевизията, че не му е ясно кои са били правите тогава, защото е имало и контрапротести.

Въпреки всичко това, след като загуби изборите в неделя, проф. Герджиков се върна на работа в СУ. Негови симпатизанти сред управата на университета се застъпиха за него.

Припомняме, че Анастас Герджиков загуби с близо двойно по-малко гласове от ген. Румен Радев и по този начин се сложи край на илюзията му, че може да влезе в активната политика.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.