Още един жест на Русия към Румен Радев!

0
332

Румен Радев продължава да бъде „ухажван“ от Русия след изказването му за Крим!

Президентът на България Румен Радев започва да стопля все повече отношенията си с Русия. Това стана възможно след изказването на държавния глава, че Крим е руски.

Румен Радев
Руският патриарх поздрави Румен Радев

Патриарх Кирил поздрави ген. Радев за преизбирането му, писа Faktor.bg. Лидерът на Руската Православна църква изпрати специално писмо до българския президент, в което го поздравява за победата му е неделя и се надява, че близките взаимоотношения между българи и руснаци ще продължават, защото народите са близки по култура и вяра.

Това е втори поздрав от Русия за Румен Радев в рамките на няколко дни. Президентът Владимир Путин също го поздрави, като отбеляза, че е приятно изненадан от позицията на българския си колега за Крим.

По всичко личи, че от Русия ще използват възможността да си върнат влиянието в България, тъй като вече разбират, че Румен Радев е благосклонен към нашата освободителка.



Руските медии дори пишат, че Путин вече вижда в Радев шанс да се внедри в ЕС под прикритие. Припомняме, че българският държавен глава беше единственият на висок пост у нас, който не се възмути от шпионския скандал и не обвини Русия за него. В това време Бойко Борисов и Иван Гешев се надпреварваха да угаждат на САЩ.

Самият Радев също се отнася съвсем приятелски и доброжелателно към руската държава. Той изпрати съболезнования на Владимир Путин за трагедията с миньорите в Сибир.

По всичко личи, че Румен Радев се опитва да лавира между Великите сили, което е присъщо само за най-добрите дипломати.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.