Украсата на дома за Великден внася красота и настроение (СНИМКИ и ВИДЕО)

0
618

За много хора настъпването на Великден е свързано с пролетта, топлината, Слънцето и красотата. Затова е важно да украсим нашия дом

Традиционните боядисани яйца и вкусни козунаци отдавна не са достатъчна декорация за нашия дом, защото всички ние изпитваме остра нужда да се потопим в атмосфера на красота, хармония, светлина и нещо, което да ни носи радост, докато го гледаме.

Ето защо в декорацията включваме много и различни елементи.

На първо място трябва да наберем здравец и пролетни цветя, клонки от цъфнали храсти.

Много хора не обичат да късат цветята, защото вярват, че те са живи същества и по този начин ги убиваме, затова си отглеждат в саксийки лалета, нарциси, зюмбюли, иглики, теменужки и други.



velikden
Красота и настроение за Великден

Няма нищо по-лесно от това да сложите вашите цветя на прозореца, на масичка, на секцията или на друго място във вашия дом, около които да подредите другите елементи.

А други елементи са най-разнообразни.

Можете да използвате цели черупки от яйца, които да изрисувате сами с фулмастри, лак за нокти, писалка с парафин или друго средство.

Можете да налепите дребни камъчета, паети, мъниста, фини дантелки   и други декоративни елементи върху празните черупки или върху цели яйца.

velikden
Домашен венец за Великден
velikden
Много свежи цветя и традиционните зайци за Великден

В магазините за сувенири, за 1 лев (1 евро), дори в хранителните вериги можете да намерите най-различни керамични, пластмасови или стъклени фигурки на зайчета, пиленца, с които да превърнете вашия дом в истинско райско кътче за Великден.

В България все още не са така популярни, но в Германия декорират малко дърво или храст с цветни черупки за яйца, които закачат като коледни играчки.

velikden
Така в Германия декорират своите домове
velikden
Елегантна украса за Великден и в кухнята

Отново в Германия особено много обичат да направят венци от тръстика или други клечки, които венци декорират с пролетни цветя и дребни фигурки.

Такива венци закачат на входните си врати, на прозорците или ги поставят легнали на масата.

При нас е рисковано да сложите на външната входна врата откъм стълбището, защото някой може да ви го открадне, но на вътрешната страна би изглеждал изключително елегантно.

По-сръчните читатели могат да изработят декорации за Великден чрез квилинг и декупаж – видео 1 или да направят нещо с помощта на дървени макети – видео 2.

velikden
Семпла украса за маса за Великден
velikden
Още един венец, но за маса

Не забравяйте покривката да бъде с мотиви за Великден и салфетките за масата също.

Има читатели, които са си купили чинии и чаши с мотиви за Великден.

Впрегнете вашата фантазия и въображение. Направете този Великден незабравим!

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.