Лео Меси удари в земята Роналдо! Вече няма догонване в Златните топки

0
114

Лео Меси отново грабна Златната топка!

Аржентинският футболен магьосник Лео Меси за седми път спечели Златната топка. Наградата му бе връчена от „Франс футбол“.

Лео Меси
Лео Меси пак е със Златната топка

Меси е абсолютен рекордьор по Златни топки. Тази обаче е първата му, която не спечепи като играч на Барселона.

През лятото Лео премина във френския ПСЖ, но наградата му бе връчена главно заради заслугите му с екипа на Барса и националния отбор на Аржентина. Той спечели Купата на Краля, стана голмайстор на испанското първенство и завоюва Копа Америка.

Останалите Златни топки на Меси са спечелени през 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 и 2019 г. Със седмото отличие Лео изпреварва Кристиано Роналдо с цели 2 Златни топки и за португалеца ще е изключително трудно да го догони, предвид възрастта си, а и слабата форма на отбора му Манчестър Юнайтед. Тази година Кристиано остана едва шести.



На второ място след Лео Меси се нареди Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен, който по всеобщо мнение заслужаваше отличието миналата година, но тогава то изчезна от футболната карта заради пандемията. Тройката допълни Жоржиньо от Челси.

„Много съм щастлив, това е ценно признание за труда ми. Не знам колко години още ми остават във футбола, но се надявам да са много, защото се наслаждавам на всеки мач“, каза Меси по време на церемонията и допълни, че миналата година са ограбили Левандовски, като е нямало „Златна топка“.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.