Много стана! България вбеси Запада, ще ни „лапне“ ли Русия?

0
567

Управлението на Румен Радев започва да лази по нервите на западните ни партньори!

Много станаха решенията на България, които откровено дразнят Запада. По времето на Бойко Борисов те бяха свикнали да има безропотно подчинение, но след като Румен Радев взе управлението в свои ръце, нещата започнаха да се променят.

Румен Радев
Румен Радев вбесява Запада

На първо място тази година нямаше локдаун. Служебното правителство, назначено от президента, въведе зеления сертификат, но отказа да затвори държавата, което спаси някои бизнеси. Нещо, което не се предвиждаше от Запада.

Голямата дързост от българска страна обаче в очите на западните ни партньори е позицията на България относно Република Северна Македония. Категоричният отказ да бъде пусната РСМ в Европейския съюз вбесява всички от ЕС, както и САЩ. Ген. Радев не спира да държи в РМС да променят омразната реч към България, но това не се случва.

За НАТО е изключително важно да бъде приобщена към евроатлантическата общност Северна Македония, защото така ще има още едно удобно място, откъдето може да се атакува Русия.



Тук идва и третото нещо, което вбесява НАТО. Военният министър Стефан Янев обяви, че не иска допълнителни бази на САЩ в страната ни, защото това ще всее напрежение у нас.

Премиерът Кирил Петков очевидно не е съгласен, но вече ще му е трудно да приеме базите, защото това ще настрои народа срещу него. Затова се очаква България да задържи тази позиция относно базите, още повече че очевидно и Румен Радев я подкрепя, тъй като той е прекият началник на Янев.

С тези свои действия България полека-лека започва да губи доверието на западните си партньори и идва въпросът може ли Русия да се възползва и да приобщи България към себе си. Владимир Путин вече гледа с по-добри очи на България, след като Радев каза, че Крим е руски. Президентът на Русия дори покани своя български колега в Крим, за да се запознае лично със ситуацията там.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.