Така се прави най-вкусното пилешко с кашкавал и топено сирене

0
499

Това пилешко с кашкавал и топено сирене става изумително

пилешко с кашкавал и топено сирене
Страхотно става това пилешко с кашкавал и топено сирене

Предлагаме ви рецептата за най-вкусното и много лесно пилешко с кашкавал и топено сирене, в което сме сигурни, че ще се влюбите. Винаги се получава отлично и ще смаете всички с него.

Трябват ни 450 грама пилешки гърди, 200 грама кашкавал, 200 грама топено сирене, 150 грама не сладка готварска сметана, едно кубче зеленчуков бульон, половин лъжичка черен пипер, щипка индийско орехче, олио, копър, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем пилешкото филе на жулиени. Запържваме си ги във вече загрятото на котлона олио, докато добият онзи апетитен златист цвят.

След това си настъргваме кашкавала и си го добавяме към пилешкото месо в тигана. Разбъркваме и след като се разтопи кашкавалчето, си добавяме вътре и топеното сирене.



Отново си разбъркваме хубаво, а после подправяме вкусотията с черен пипер, индийско орехче и сол на вкус.

Сипваме в тигана и готварската сметана, заедно с вече разтворения в около 500 грама вода зеленчуков бульон.

Оставяме си ястието да се готви на слаб огън като от време на време си го разбъркваме, за да не загори. Става готово, когато видим, че сосчето се е сгъстило.

Тогава го сваляме от котлона и го поднасяме на трапезата, украсено със ситно нарязан пресен копър. Ако не обичате копър, може да му ръснете малко магданоз.

Разкошно става това пилешко филе и няма човек, който да не е ахнал като го опита. Но и е съвсем логично, като му видим съставките…

Хубавото му е и, че се прави лесно и всеки път се получава отлично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.