Ето им я цаката на прочутите чорбаджийски сармички

0
292

Тези чарбаджийски сармички се топят в устата

чорбаджийски сармички
Страшно вкусни стават тези чорбаджийски сармички

Предлагаме ви рецептата за прочутите и уникално вкусни чорбаджийски сармички. Винаги се получават отлично, стига да им хванете цаката, а тя е много лесна. Доволни ще останете.

Трябват ни 700 грама телешка кайма, 300 грама свинска кайма, 150 грама сланина, една кисела зелка, половин чаша ориз, една лъжица доматено пюре, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си смесим свинската и телешката кайма и към тях да сложим червения, черния пипер, доматеното пюре, ориза и сол на вкус. След това хубаво си смесваме всичко. А сланината си я нарязваме на малки парченца.

Взимаме после и зелевите листа като ги нарязваме на квадрати със страни около десетина сантиметра. Във всяко от зелевите листа слагаме по лъжичка от сместа с каймите, както и по 1-2 парченца от сланинката.



Свиваме си сармичките на малка хапчици и ги нареждаме в една тенджерка, на чието дъно сме подредили от зелевите листа като килимче.

Върху наредените вече и навити сармички, също си слагаме зелеви листа и ги поливаме с равни части зелев сок и топла вода.

Забележете, че течността трябва само едва, едва да ги покрива, а не да е твърде много.

Варим си ги на слаб огън на котлона, докато ни омекне зелето. А после за около 90 минутки на умерен огън, за да може да къкрят хубаво.

Тези сарми по чорбаджийски са нещо удивително вкусно. Особено с едно хубаво червено винце като добавка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.