Увековечават великата и незабравима Стоянка Мутафова

0
304

Още един начин за почит към обичаната Стоянка Мутафова

2022 г. ще бъде посветена и на голямата Стоянка Мутафова Сн: ФБ

През 2022 г. се навършват 100 години от рождението на голямата ненадмината българска актриса и кралица на смеха Стоянка Мутафова.

Годишнината ще бъде почетена с различни инициативи.

Към тях се присъедини и БНБ.

БНБ пусна специална възпоменателна монета.



Тя е част от поредицата „Български творци“. Монетата е с номинална стойност 2 лева. Дизайнерите можели да изберат и друга стойност, но те се спрели на 2. Числото 2 има огромна роля в живота на „великата Стояна“. Тя е родена на 02.02.1922 г. И тази комбинация от много двойки й е дала огромен потенциал, енергия и творчески заряд.

Стоянка Мутафова беше на сцената до последен дъх. Тя обикаляше страната надлъж и нашир, за да радва българската публика със своя хумор.

Участвала в един от най-обичаните и култови български филми и сериали. Изградила е незабравими образи.

Монетата на БНБ може да бъде закупена на 24, 25 и 26 януари 2022 г. от сградата на Българска Народна Бънка в София.

Купувачи могат да бъдат физически и юридически лица. Но има ограничение – до 2 броя монети на клиент.  Цената на една монета е 30 лева.

От 27 януари възпоменателната монета със заглавие „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ ще бъде продавана без ограничения, се казва в пресъобщението на БНБ.

Възпоменателната монета ще се предлага на две от касите на БНБ на площад „Княз Александър I“ № 1 в София и на четири от касите в Касовия център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10 в столицата.

Монетата ще може да бъде закупена от офисите и клоновете на четири от търговските банки в страната. Това са Първа инвестиционна банка, ДСК, Райфайзенбанк и Тексим Банк, писа kmeta.bg.

Допълнителна информация ще научите и от видеото на bTV Media Group, приложено по-долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.