Компютрите на бъдещето са факт

0
601

Компютрите на бъдещето са наистина изключителни

Проф. Волфганг Валстер – един от бащите на компютрите от най-новото поколение Сн: ФБ

И като технология и като възможности. Те ще направят нашия живот много по-удобен и комфортен.

Първият компютър е създаден преди повече от 80 години. Но техническата еволюция направи така, че възможностите на  компютрите сега  не могат да откликват на нуждите на съвремието.

Модерният човек има нужда не просто от мощен компютър с малки габарити, които да носи постоянно със себе си, но и самият компютър да бъде много по-мощен и да разполага с още по-големи възможности.

Затова немските учени и изобретиха компютрите на бъдещето – т.нар. квантов компютър и биомолекулярен компютър.



До голяма степен за тези уникални научни разработки заслуга има изтъкнатият немски проф. Волфганг Валстер (Wolfgang Wahlster).

При разработването на квантов компютър и биомолекулярен компютър немските учени са заложили и на различните радиосигнали.

В предаването на DW Euromaxx, проф. Волфганг Валстер даде един нагледен пример с вино.

При наличие на компютрите от новото поколение в магазините, когато един клиент отиде да си купи вино, той ще получи огромен обем информация. Дори и да му дадат да дегостира виното, за да реши  дали му харесва или не, неговите органолептични усещания като цвят, вкус, аромат, няма да бъдат достатъчни.

Но след като прочете и информацията от компютрите в магазина, той ще добие много по-добра представа за продукта, на който се е спрял.

Друго приложение на компютрите от най-новото поколение е в автомобилите.

Те ще могат да изпълняват устни команди. Например шофьорът казва на глас да бъде отворен левият преден прозорец в колата и прозорецът започва да се отваря.

Компютрите от типа на квантовите ще могат едновременно да извършват много и сложни операции, изчисления или търсенe на необходимата информация.

Човек задава основните параметри, а компютрите започват сами да пренасочват данните така, че на изхода да бъде получен най-най-крайният резултат. За разлика от сега, ние работим поетапно. Задаваме определени стойности и чакаме да получим  някакъв резултат.

После вземаме този резултат и го прибавяме или изваждаме от друго място. И така трябва да накараме компютрите да извършат примерно 5 операции.

При квантовите компютри се задава още в началото какво трябва да бъде направено. Компютрите сами извършват всичките 5 операции и накрая ни дават краен резултат. При това за отрицателно време.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.