Така се правят уникални рулца от тиквички с пилешко

0
204

Тези рулца от тиквички се разтапят в устата

рулца от тиквички
Фантастични стават тези рулца от тиквички с пилешко месце

Предлагаме ви рецептата за вкусни, лесни и ароматни рулца от тиквички с пилешко, които се топят в устата. Винаги стават перфектни и сме сигурни, че ще ги изядете за нула време. Доволни ще останете.

Трябват ни три тиквички, две яйца, 300 грама пилешко месо, 200 грама кашкавал, 500 грама домати, две скилидки чесън, три лъжици олио, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да сложим пилешкото месо – бяло или от бутче, да ври в подсолена вода.

Тиквичките си ги измиваме хубаво и им отрязваме двата края. След това ги нарязваме на ленти по дължина. Посоляваме си ги и ги намазваме с олио.



Взимаме си после един оребрен тиган и го нагорещяваме. В него си изпичаме тиквичките и от двете им страни, за да омекнат.

Може да се ползва също грил, скара или друг вариант за изпичане на тиквичките, в зависимост от желанието ви.

Нярязваме си после на ситно свареното вече пилешко месо и към него си добавяме яйата, заедно със сто грама настърган кашкавал. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, а после хубаво разбъркваме всичко това.

Във всяка от изпечените тиквички си слагаме по малко от плънката и я навиваме на рулце. А готовите вече рулца си ги нареждаме в една предварително намаслена тавичка.

Доматите си ги настъргваме и към тях си добавяме счуканите скилидки чесън и отново малко сол. В краен случай може да се ползват и домати от консерва.

Този доматен сос си го изсипваме върху рулцата от тиквички и пъхаме тавата във фурната, загрята на 180 градуса. Печем, докато видим, че доматеният сос се е сгъстил.

След това поръсваме отгоре с останалия кашкавал, връщаме за още съвсем малко във фурната и я изключваме.

Ястието е готово за сервиране, когато кашкавалчето се разтопи. Може да поръсите отгоре и с малко пресен босилек, става още по-ароматно и удивително.

Страхотна е тази рецепта и сме сигурни, че ще ви хареса много. Дори я предложете и на гостите си, за да видите колко доволни ще останат от уменията ви.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.